valasz.hu/itthon/nem-leszek-jobbikos-27486/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201303

http://valasz.hu/itthon/nem-leszek-jobbikos-27486/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201303

Összejöhet az Index volt főszerkesztőjének? Megnéztük

/ 2017.11.28., kedd 11:30 /

Két hónap alatt 300 millió forintot összegyűjteni – ez még Mészáros Lőrincnek se az a kisujjból kirázós feladat. Mégis erre vállalkozott Dudás Gergely, az Index korábbi főszerkesztője: két szűkös hónap alatt találni annyi előfizetőt, aki képes összedobni az említett összeget egy közösségi finanszírozáson alapuló, így mindentől és mindenkitől független híroldalra. Ez volna a Politis – részletek, hogy mire is kellene a 300 millió forint, itt!

Fizetős internetes média – ez a magyar online hírvilág Szent Grálja. Csak gondoljunk bele egy pillanatra, vegyük számba a simán, ingyen lekattintható magyar hír- és véleményportálokat az Indextől az Origóig. Adjuk mindehhez hozzá a Facebookon hömpölygő valós és valótlan hírfolyamot. Aztán tegyük föl a kérdést: ki fizetne 10 ezer forintot egy újabb híroldalért?

Nos, hogy ki, azt nem tudjuk, hogy jelen pillanatban mennyien, azt viszont igen. Dudás Gergely ugyanis garanciát vállalt rá, hogy ha nem jön össze a tervezett összeg, mindenkinek visszafizeti az előfizetését, ezért a gyűjtés is nyilvános.

2017. november 28-án, bő egy héttel Dudás felhívása után 1057-en látnak fantáziát a Politisben, ők összesen 46.152 eurót, valamivel több, mint 14 millió forintot fizettek be. Mindez a kívánt előfizetői sokaság alulról karcolt 5 százaléka. És mivel egy ilyen projektben az első hét erős szokott lenni, így kijelenthető, hogy a Politis ügye nem áll túl jól.

Úgyhogy nagyon úgy tűnik, minden marad a régiben: a piaci körülmények között működő online szerkesztőségek egyre inkább kínlódnak, mert a hirdetési bevételből nem tudják finanszírozni a működésüket, miközben az állam az állami hirdetések irányított megjelenésével, illetve meg nem jelentetésével súlyosan befolyásolja az amúgy is harmatgyönge piacot. Ingyen.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.