heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Öt bizonyíték, hogy az MSZP képtelen tanulni

/ 2018.05.08., kedd 09:55 /

Éppen egy hónap telt el a választások óta. Az ember azt hinné, hogy a tönkrevert ellenzéknek ennyi idő talán elég arra, hogy a harmadik kétharmados győzelmet ne reflexszerűen a közmédiára meg a választási törvényekre fogja. Ennél nagyobbat azonban nem tévedhet, legalábbis az MSZP-elnökségre aspiráló Tóth Bertalan szavai alapján. A párt frakcióvezetője a Népszavának adott interjút, ezt az öt gondolatot pedig akár 2014-ben is elmondhatta volna.

  1. A támadhatatlan érv, mely szerint ha a Fidesz több szavazatot szerez, mint az összes többi, parlamentbe jutott párt együttvéve, akkor az igazából nem is győzelem: „A Fidesznek úgy van kétharmados többsége a parlamentben, hogy a többség nem a Fideszre szavazott. (…) Nem állhat elő olyan helyzet, hogy a többségnek ne legyen képviselete a parlamentben (az „utca” felszólítása ellenére ezért vették fel a mandátumukat – VSz.).”
  2. „Az április 8-ai választást szervezetten manipulálták. Ennek a manipulációnak ugyanúgy része a választókörökben észlelt visszaélések tömege, mint a választási törvények átírása, a közmédia megszállása és a lopott pénzből épített, gátlástalan kormánypropagandát toló médiabirodalom létrehozása.” Majd két sorral lejjebb: „Ezen a választáson, a jelenlegi szabályok szerint is le lehetett volna váltani a Fideszt.”
  3. Az MSZP–DK választási szövetségről: „A megállapodást megkötöttük, és egyértelmű, hogy ebben az MSZP hozta a nagyobb áldozatot. A jövőben másképpen kell megállapodásokat kötni, a realitásokon, a tényleges támogatottságon alapuló, a választási rendszerhez jobban igazodó egyezségeket fogunk kidolgozni.”
  4. Elnöki program, amelytől majd a Fidesz jól megijed 2022-ben: „A közösségépítés nem csak azt jelenti, hogy az MSZP-n belüli közösséget kell bővíteni – bár az is nagyon fontos –, hanem szövetséget kell építeni.”
  5. Cukorka az elkeseredett választóknak, némi hátramutogatással: „Az ellenzéki pártok a jövő évi önkormányzati, illetve EP-választáson végre bebizonyíthatják: nem csak beszélnek a közös jelöltekről és a közös fellépésről. Egyébként azt tudom mondani, kissé keserűen, hogy jó reggelt kívánok: az MSZP már évek óta mondja, csak közös listával és közös jelölttel lehet legyőzni a Fideszt. Sajnálom, hogy egy újabb választási vereség kellett, hogy ezt a többiek is belássák.”

Mindezek után kész csoda, hogy az interjúban nem szerepel a megújulás szó.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.