Öt bizonyíték, hogy az MSZP képtelen tanulni

/ 2018.05.08., kedd 09:55 /

Éppen egy hónap telt el a választások óta. Az ember azt hinné, hogy a tönkrevert ellenzéknek ennyi idő talán elég arra, hogy a harmadik kétharmados győzelmet ne reflexszerűen a közmédiára meg a választási törvényekre fogja. Ennél nagyobbat azonban nem tévedhet, legalábbis az MSZP-elnökségre aspiráló Tóth Bertalan szavai alapján. A párt frakcióvezetője a Népszavának adott interjút, ezt az öt gondolatot pedig akár 2014-ben is elmondhatta volna.

  1. A támadhatatlan érv, mely szerint ha a Fidesz több szavazatot szerez, mint az összes többi, parlamentbe jutott párt együttvéve, akkor az igazából nem is győzelem: „A Fidesznek úgy van kétharmados többsége a parlamentben, hogy a többség nem a Fideszre szavazott. (…) Nem állhat elő olyan helyzet, hogy a többségnek ne legyen képviselete a parlamentben (az „utca” felszólítása ellenére ezért vették fel a mandátumukat – VSz.).”
  2. „Az április 8-ai választást szervezetten manipulálták. Ennek a manipulációnak ugyanúgy része a választókörökben észlelt visszaélések tömege, mint a választási törvények átírása, a közmédia megszállása és a lopott pénzből épített, gátlástalan kormánypropagandát toló médiabirodalom létrehozása.” Majd két sorral lejjebb: „Ezen a választáson, a jelenlegi szabályok szerint is le lehetett volna váltani a Fideszt.”
  3. Az MSZP–DK választási szövetségről: „A megállapodást megkötöttük, és egyértelmű, hogy ebben az MSZP hozta a nagyobb áldozatot. A jövőben másképpen kell megállapodásokat kötni, a realitásokon, a tényleges támogatottságon alapuló, a választási rendszerhez jobban igazodó egyezségeket fogunk kidolgozni.”
  4. Elnöki program, amelytől majd a Fidesz jól megijed 2022-ben: „A közösségépítés nem csak azt jelenti, hogy az MSZP-n belüli közösséget kell bővíteni – bár az is nagyon fontos –, hanem szövetséget kell építeni.”
  5. Cukorka az elkeseredett választóknak, némi hátramutogatással: „Az ellenzéki pártok a jövő évi önkormányzati, illetve EP-választáson végre bebizonyíthatják: nem csak beszélnek a közös jelöltekről és a közös fellépésről. Egyébként azt tudom mondani, kissé keserűen, hogy jó reggelt kívánok: az MSZP már évek óta mondja, csak közös listával és közös jelölttel lehet legyőzni a Fideszt. Sajnálom, hogy egy újabb választási vereség kellett, hogy ezt a többiek is belássák.”

Mindezek után kész csoda, hogy az interjúban nem szerepel a megújulás szó.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.