Öt dolog, amiért jó, hogy vége a választásnak

/ 2018.04.10., kedd 09:10 /
Öt dolog, amiért jó, hogy vége a választásnak

Kimondhatatlanul vártam a választás utáni napokat. Mert bár egyáltalán nem lényegtelen az eredmény, az biztos, hogy a kampánynak csúfolt lidércnyomásnak (egyelőre) vége. És most, hogy – a győztes ígérete szerint – „Magyarország sorsa hosszú időre eldőlt”, nem árt tudomásul venni, hogy a nap ma is felkelt, és talán a normalitáshoz is fokozatosan közelebb kerülünk, ha a politika kikopik a mindennapjainkból. Hogy ez könnyebben menjen, íme öt dolog, amiért nem tudok elég hálás lenni:

  1. Visszakapjuk a lakóhelyünket. Hamarosan eltűnik az az ipari mennyiségű vizuális szemét, ami az elmúlt hónapokban a közvetlen környezetünket beszennyezte. Nem lesznek többé kényszeredetten mosolygó jelöltek, sátáni Soros-fejek meg a példátlanul igénytelen Stop-kampány (hacsak nem terveznek „tájékoztató kampányt” a Stop Sorosról). Megtisztul például az országról a külföldiek számára az első bizonyítványt kiállító ferihegyi gyorsforgalmi út, és – bízva a leginkább érintett LMP, Momentum és Kétfarkúak kitartó aktivizmusában – eltűnhetnek a villanyoszlopokra ragasztóval felhordott bazári miniposzterek is.
  2. Nincs több online hirdetés. A Facebook algoritmusa – gondolom, a lakóhelyem miatt – számomra Bauer Tamás, Hollik István és Gulyás Gergely kampánymindennapjait rendelte az arcomba tolni fizetett hirdetésként. S bár Holliktól megtanultam, léteznek olyan dolgok, mint „baba-mama szoptatópad” és „fészekhinta” – amiket egyenként át is lehet adni –, mégis örülök, hogy nem látom őket egy ideig.
  3. Nem látom a Mindenszót. A kampányhajrá egyik legaljasabb „sajtóterméke”, agresszív online gerillakampánnyal. Hipp-hopp, ez is eltűnt a Facebook-falamról, így még csak véletlenül sem kell többet másfél éves Jurák Kata-tudósításokat néznem.
  4. Vége a „migránsbűnözős” videóknak. Dunát lehetett rekeszteni a közösségi médiában vég nélkül futtatott, kontextus nélküli, legtöbbször nem ott, nem úgy történt – vagy meg sem történt – jelenetekkel, amelyek az állítólag élhetetlen Nyugat-Európáról szóltak. Talán újra lesz kedvünk olyan rettenetes helyekre eljutni, mint Bécs, Párizs vagy Berlin.
  5. Visszakapjuk rokonainkat és barátainkat. Legalábbis remélem. Saját ismerőseink végtelekig való hisztérikus radikalizálódása volt talán a legfélelmetesebb az elmúlt hónapokban. Legyenek akár győzelemittas fideszesek vagy emigrálni készülő csalódott ellenzékiek, pár nap alatt talán mindannyian megnyugszanak.

Boldog április 10-ét!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.