Paks II: még nagyobb bomba robbanhat a jövő héten

/ 2015.11.19., csütörtök 15:00 /
Paks II: még nagyobb bomba robbanhat a jövő héten

Érdekes elejtett mondatra bukkant a Portfolio.hu Lázár Jánostól a mai Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tulajdonított nagy jelentőséget a hírnek, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított hazánk Paks II kapcsán az uniós közbeszerzési szabályok megsértése miatt, de utalt arra, hogy egy másik eljárás nagyobb borsot törhet a kormány orra alá.

„A bizottság kérdéseket tesz föl Magyarországnak, amire készek vagyunk válaszolni. Magyarország azért nem indított tendert az atomerőművel kapcsolatban, mivel egyetlen uniós országban sem indult tender, amikor új atomerőművet építettek” – mondta Lázár.

Hozzátette azonban: a mai hírnél „ezerszer fajsúlyosabb” a tiltott állami támogatás miatt indított kötelezettségszegési eljárás. Ennek az eredménye napokon belül kiderülhet: a bizottsági vizsgálatra rendelkezésre álló idő november 23-án, azaz jövő hétfőn lejár.

A miniszter szerint egyébként „ez nem politikai, hanem kereskedelmi vita”, a brüsszeli eljárások csak azt jelzik, hogy közeledik a paksi projekt a pénzosztás fázisához és az európai nagyvállalatok sem szeretnének lemaradni a beruházásról. „Az, hogy 12 milliárd eurónál nagy tülekedés és lökdösődés van, természetes dolog” – fogalmazott a rezignált Lázár.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.