Paks vobiscum

/ 2014.01.22., szerda 12:00 /

Hatalmas siker vagy Magyarországot évtizedekre megbéklyózó beruházás? A paksi bővítést az ellenzék a választási kampány legforróbb témájává tenné; a Heti Válasz most érvek és ellenérvek özönében vág rendet. (Részletek a 4. heti lapszámban!)

Érdekházasság, amit a felek egyre jobban élveznek - így kommentálta Lázár János miniszterelnökségi államtitkár Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodását a paksi atomerőmű bővítéséről. Kétségtelen, hogy a szóban forgó összegek a leghidegebb párkapcsolatot is felmelegítenék: az oroszok két, 1200 megawatt teljesítményű blokkot építhetnek 10-12 milliárd euróért (több mint háromezermilliárd forint). A beruházáshoz Moszkva legfeljebb 10 milliárd eurós, a piacinál kedvezőbb kamatozású hitelt nyújt 30 éves lejáratra.

Az ellenzék hazaárulást emleget, egyben felidézi Orbán Viktor korábbi, az orosz nagyhatalmi politikát bíráló szavait. A kormány azzal vág vissza, hogy 2009-ben a parlamenti pártok teljes egyetértésben szavazták meg a bővítés előkészítését támogató országgyűlési határozatot. A Fidesz arra is emlékeztet: 2010 elején Bajnai Gordon éppúgy Paks bővítésének szükségességéről beszélt, mint Mesterházy Attila.

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

Irodaszerekkel a gyermekek felzárkózásáért

A 100%-ban magyar tulajdonú I-COM Irodaellátás Kft. jótékonysági csomagjában szereplő Kapaszkodó Irodaszerek megvásárlásával szeptember közepétől úgy lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet, hogy közben a termékek ára nem változott.

Őszi zenei programcsemegék Pécsett – Középpontban a karmester

Újra a zenéé a főszerep Pécsen a Zeneszüret Fesztiválon! A bor és kultúra fellegvárában október 5. és 10. között 22 helyszínen 35 program zajlik majd, a koncertek mellett flashmobok, kiállítások, filmklub, tematikus séták és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló zenekarok népesítik be a tereket, utcákat.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.