Pannonhalma kinyitja a kapuit!

/ 2017.08.04., péntek 18:00 /
Pannonhalma kinyitja a kapuit!

Másodszor fűzik fel a Pannonhalmi Főapátság kulturális évadát tematikus szálra. A központi szervező gondolat ezúttal a Közös Ház, aminek a jegyében közel hetven programot szerveznek. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Tavaly megállapodtunk abban, hogy egyértelmű kereteket szabunk azoknak a diákjainknak, akik a Hospodár-kertben felmásznak a fákra és megeszik a cseresznyénket. El is mentem az osztályomhoz, és mondtam nekik, hogy fiúk, nincs több cseresznye. Mire ők: de hát az is a Főapátságé, nem? Akkor értettem meg először, hogy ez az épület a 11 ezer négyzetméternyi tetővel közös ház, és még a kert is közös otthon. Talán valahonnan innen is ered az idei főapátsági évad vezérgondolata: Közös Ház” – mondja lapunknak Dejcsics Konrád.

A kulturális igazgató szerint a kereszténység is egyfajta közös ház, ezért a reformáció 500. évfordulójáról is megemlékeznek. „Három nyári kedden például Bachot játszunk, aki evangélikus zeneszerzőként a reformáció zenéjének legmarkánsabb képviselője volt.”

A szerzetesek augusztus 20-án kinyitják a monostor kapuját, és ingyenesen látogathatóvá teszik a tereiket, programjaikat. „Szeretnénk megmutatni az embereknek mindazt, ami miatt mi itt vagyunk. Látogatható a gyógynövényes kert, idegenvezetést tartunk a pincészetben, délután fél négykor ingyenes az orgonakoncert a bazilikában.”

 

A teljes interjú és a kulturális évad programjairól készített összeállításunk a Heti Válasz augusztus 3-i számában olvasható, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.