valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

http://valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

/ 2017.09.17., vasárnap 15:00 /
Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Ha lemondok, az megerősíti Pécs gazdaságát? Attól eltűnik a hiány?” – kérdezi a polgármester. Mindenki tudja, hogy nem, ahogy azt is: hiába kiáltott az ellenzéki sajtó puccsot amiatt, hogy a várost 2009 óta vezető ügyvéd fölé bizottságot ültettek, amelybe bevonták Pécs egyéni országgyűlési képviselőit, Hoppál Péter kulturális államtitkárt és Csizi Pétert. A város legbefolyásosabb embere ettől még a parlament gazdasági bizottságát vezető Bánki Erik marad. Az ellenzék sem személyében támadja Pávát, a polgármestert sokan tisztelik elegáns stílusáért, műveltségéért, de kétségtelen, hogy nem tudott nagy befektetőket szerezni Pécsnek.

A költségvetési hiány is ennek a tünete. Pécs mai nagyságát a Mecsek kincseinek köszönhette, az országban egyedül itt lehetett feketeszenet és uránércet bányászni.

 

 

 

 Hogyan „csúszott be” Pécs Nyíregyháza alá? Részletes elemzésünk a szeptember 14-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.