Leállt a kapuvári húsgyár, tüntetésre készülnek a dolgozók

/ 2012.09.12., szerda 07:42 /

Többhetes termeléscsökkenés után szerdára leállt a négyszáz embert foglalkoztató kapuvári húsgyár - írja mai számában a Kisalföld.

A cikk szerint a Kapuvári Hús Zrt. közgyűlését - amelytől a dolgozók komoly eredményeket vártak - e hét elejéről szeptember 27-ére halasztották; a hazaküldött alkalmazottak a telefonhívást várják a munka újraindulásáról.

Pászli Tibor helyi szakszervezeti vezető a lapnak elmondta: péntek délutánra demonstrációt hirdettek a gyár elé „a munkahelyek védelmében”.

A cég helyzetéről, igazgatósági elnökének házkutatásáról a Heti Válasz Online korábban beszámolt.

Rosta

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

A Sintér – film a kilakoltatásról

Először szerepel magyar rövidfilm a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, amely szeptember 5-én kezdődik: Fabricius Gábor Sintér című alkotása a hazai kritikák szerint „felkavaró, zsigeri élmény”.

Egyre többen támogatják a skót függetlenséget

Számottevően csökkent a különbség a függetlenséget pártolók és ellenzők aránya között egy pénteken közzétett közvélemény-kutatás szerint, mindössze három héttel a Skócia elszakadásáról kiírt népszavazás előtt.

Orosz tankok Kelet-Ukrajnában

Az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol közelében vannak már az orosz harckocsik - jelentette pénteken az ukrán média. Több elemző és külügyér háborúról beszél, Moszkva Washingtont, Washington Moszkvát hibáztatja. Hírek percről percre!