Percről / Percre

Narancs marad az ország, Tarlós is simán nyert, de akadnak meglepetések

-

„Győztünk” - mondta vasárnap valamivel fél tíz előtt kezdett beszédében Tarlós István újraválasztott főpolgármester. A Jobbik megtöbbszörözte városvezetői számát, a csúfosan megbukott baloldal becsületét Botka László és Karácsony Gergely menti. Percről percre.

| 2014.10.12., vasárnap 19:10 | Hírforrás: Válasz.hu

Összefoglaló

23:31

| 2014.10.12

A 2014-es önkormányzati választásokon a részvétel elmaradt a 2010-estől. Kilencven százalék feletti feldolgozottság mellett, a főpolgármester-választás, a megyei közgyűlések és a települési önkormányzatok adatainak ismeretében újabb jelentős Fidesz-KDNP-győzelem hirdethető.

 

Budapesten Molnár Gyula nem tudott nyerni Újbudán, de Karácsony Gergely Zuglóban igen. Tóth József (XIII. kerület) kirobbanthatatlan. Sokáig úgy nézett ki, hogy Bácskai János fideszesként bukhatja a IX. kerületet, végül szoros eredménnyel győzni tudott.

 

Csak három megyei jogú városban nem lesz fideszes a polgármester. Szegedet biztosan hozta negyedszerre is Botka László, Salgótarjánban 0,4 százalékkal nyert a baloldali Dóra Ottó, Békéscsaba pedig független jelölté lett.

 

A Jobbik kilenc polgármestert adhat.

 

További részletekkel és elemzésekkel hétfőn jelentkezünk. Ezzel tehát zárul a Válasz.hu eredményvárója, jó éjszakát kívánunk!

Stumpf András kolléga tudósított, itt olvasható. A DK elnökének volt még egy fontos mondata: "Ahol győztünk, ott demokratikus összefogás volt. Ez a bizonyíték, hogy új politikai konstrukció kell. Ha demokraták egymással versengenek, annak nincs jó vége." Vagyis Gyurcsány továbbra is töretlenül tolja tervét az egységes Demokrata Pártról, minden adandó alkalmat felhasználva.

Tóbiás József MSZP-elnök is gratulációkkal kezdett beszédében, majd ráfordult a baloldali tennivalókra. Ezek között említette, hogy többet nem kötnek rossz alkukat, valamint elutasítják a vezérelvű politizálást. (Utalás Gyurcsány Ferencre és a Demokrata Párttal kapcsolatos javaslatra.)

Bokros Lajos szerint nincs is akkora különbség Tarlós és az ő eredménye között, hiszen a régi-új főpolgármester "kevesebb, mint 50 százalékot kapott". Bokros szerint nem voltak egyenlő esélyek, hiszen nincsen sajtószabadság, a fideszeseknek ráadásul sokkal több pénzük volt kampányra. Az ellenzéki jelölt megköszönte a támogatást Falus Ferencnek és Magyar Györgynek.

 

Bokros azt mondja: a 35 százalék diktatúrában győzelemnek mondható.

 

A főpolgármester-jelölt szerint egységes, európai ihletésű baloldalra van szükség Magyarországon.

A miniszterelnök beszédében gratulált minden győztesnek, majd kifejtette: a kétharmad Budapesten is megvan. Orbán azt mondta: győzött az összefogás a széthúzás felett, végső soron pedig Magyarország nyert. "Sok munka vár ránk, jogot szereztünk magunknak, hogy még többet dolgozzunk" - zárta beszédét Orbán Viktor.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.