Pörzse Sándor lebukott: az MSZP-nek kampányolt!

/ 2010.04.02., péntek 14:30 /
Pörzse Sándor lebukott: az MSZP-nek kampányolt!

A "nemzeti újságírás Luther Mártonja" által propagált szocialista politikus 1975-ben lépett be az MSZMP-be, a rendszerváltás után államtitkárként is erősítette a pártot. Jelenleg nagykövet.

Felfrissült Pörzse Sándor emlékezete. A jobbikos berkekben csak „a nemzeti újságírás Luther Mártonjaként" emlegetett képviselőjelölt korábban arra a kérdésre, hogy műsorvezetősködött-e valaha MSZP-s kampányrendezvényen, határozottan így felelt: „Én? Soha!" - adta hírül a Képviselő Funky blog.

A szocialisták 1998-as terézvárosi kampányzáró rendezvényén készült fényképek említésére mégis szivárványosodott kicsit a műsorvezető múltja: felidézte, akkoriban apolitikus volt, de egy rendezvényszervező irodán keresztül gázsiért elvállalt ezt-azt.

Bársony és Pörzse

Elmondása szerint így lépett fel a Soproni Sörfesztiválon, a Fidesz 1994-es kampányzáró buliján a BS-ben, és csakis így kerülhetett négy évvel később egy színpadra a Liszt Ferenc téren Bársony Andrással, Terézváros szocialista képviselőjelöltjével, aki 1994-től nyolc éven át ült az MSZP képviselőcsoportjában, a baloldali kormányváltás után pedig négy évig külügyi államtitkárként dolgozott, majd egy év „pihenő" után, 2007-től ukrajnai és grúziai nagykövetként tengeti hétköznapjait.

Az egykori nyomdász egyébként 1975-ben lépett be a Magyar Szocialista Munkáspártba - bár a Jobbik pénzügyminiszter-jelöltje, a szintén ex-MSZMP-s, az APEH-előd Ellenőrzési Főigazgatóság második vezető posztját 1979-től 1983-ig betöltő, szintén SZOT-os múltú Nyikos József megnevezése óta a párt egyértelművé tette: ez nem számít kizáró oknak az „új erőnél".

Mint korábban megírtuk: Pörzse Sándor február elején a Jobbik óbudai kampánynyitóján a Fidesz és az MSZP viszonya kapcsán a Fideszről szólva úgy fogalmazott: „A Jobbik azt állítja, hogy egy kutya. Sokkal veszélyesebb, mert úgy tűnik, mint ha piros-fehér-zöld lenne, de nem az."

A fotók alapján ez a felismerés már 1998-ban megérett a volt műsorvezetőben.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.