valasz.hu/itthon/kilenc-bizonyitek-hogy-gyurcsany-mar-nem-beszedet-tart-hanem-verset-szaval-122811

http://valasz.hu/itthon/kilenc-bizonyitek-hogy-gyurcsany-mar-nem-beszedet-tart-hanem-verset-szaval-122811

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

/ 2018.06.17., vasárnap 09:00 / Hírforrás: Heti Válasz
Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

A nyomtatott Heti Válasz megszűnése, vagy – legyünk optimisták! – átmeneti szünetelése nemcsak a lap szerkesztőségében vagy a hűséges olvasókban váltott ki érzelmeket, hanem a kárörvendőkben is. Utóbbiak a jelenlegi kormány legtántoríthatatlanabb harcosainak tartják magukat, hűségről és emberi kiállásról papolnak, s örömükben elfelejtik, hogy „az értelmiségi társutas”, avagy „kritikusan szolidáris” lap elhallgatása után a nem társutas és minden szolidaritást nélkülözően kritikus tábornak – a polgárival szemben – legalább négy hetilapja maradt gondolatainak kifejtésére. E folyamat mögött minden bizonnyal valami nagyon bölcs stratégia húzódik.

 

Az is igaz persze, hogy a gondolatok megfogalmazásának módja sokat változott az utóbbi időben. Az egyetemi oktatóból terminátorrá átvedlett főszerkesztő, az apaszomorító lemezlovas, a polgárpukkasztó politológus, a tabudöntögető pesti srác és társaik ikonikus alakokká válhattak a jobboldalon, és mindenki, aki kicsit is mérlegelő hangot üt meg, legalábbis puhány lúzer, de még inkább áruló. Hogy mindez miként válik a miniszterelnök által meghirdetett kereszténydemokrácia hasznára, mi több, dicsőségére, azt egyelőre nehezen tudom elképzelni…

Prőhle Gergely írásának folytatása a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon.

Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.