Puch László rátette a kezét az MSZP-székházra

/ 2014.07.09., szerda 14:14 /
Puch László

Puch László

Fotó: MTI

Az MSZP menthetetlenül „megújul”. Nem elég, hogy a minap újra az ősrégi pénztárnok, Puch László lett a párt Baranya megyei elnöke, közben ugyanő a Jókai utcai központi székház és több szocialista háttérvállalkozás felügyeletét is magához ragadta.

Az MSZP soha nem volt még ennyire kiszolgáltatva egyetlen személy kénye-kedvének, mint most. A hírek eddig csak arról szóltak, hogy újabb két évre Puch Lászlót választották meg a párt Baranya megyei elnökévé. A valóság azonban ennél is sokkolóbb. A Heti Válaszban már május közepén jeleztük, hogy Puch 2010 után a saját érdekkörébe szervezte ki a szocialista pártinfrastruktúrához tartozó cégeket. A minap ennél is tovább ment: néhány hete beszállt a Horizont Zrt. igazgatóságába, vagyis a nevére vette az MSZP országos központjával és több vidéki pártirodával gazdálkodó részvénytársaságot.

Ugyancsak a Horizont a tulajdonosa a tavaly óta szentpétervári fiókteleppel is rendelkező Kipszer-csoportnak (e vállalat az utóbbi években egyebek mellett a székesfehérvári kórház műtéti tömbjének, a hévízi tófürdő fogadóépületének, illetve az ELTE Trefort kerti épületeinek kivitelezését nyerte el). A Horizont–Kipszer holdudvarába tartozik még a nagy vasútépítőként ismert Kelet-Út Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft., amely részt vetta Tárnok–Székesfehérvár pályaszakasz felújításában és hévízi elkerülőút-építésekben is.

Az eddig strómanokkal dolgozó Puch László tehát kijött a fényre. Ma már minden mezei szocialista tudhatja, hogy ő gazdálkodik a pártingatlanokkal, és hozzá tartozik a korábban csak MSZP-közeliként emlegetett Kipszer és Kelet-Út-csoportosulás is. És miként megírtuk, a Népszava sorsa ugyancsak az ő kezében van. Épp bedönteni készül a napilapot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.