Putyin-látogatás: mégsem lesz botrány

/ 2015.02.17., kedd 14:51 /

Tegnap óta áll a bál, hogy Putyin az 1956-os forradalmat ellenforradalomként említő emlékművet fogja megkoszorúzni. Mi is írtunk róla, kínosként szólva az aktusról és az emlékműről is, ám úgy tűnik, mégsem úgy lesz, ahogy az médiaszerte gondolva volt.

A háborgásban élenjáró Indexnek sikerült megszólaltatnia Oroszország budapesti nagykövetségét, ahol azt közölték, hogy „Putyin egy darab koszorút fog elhelyezni a síremlék központi obeliszkjéhez, amin többek között ilyen szöveg áll: Nyugodjatok békében drága elvtársaink az az ügy, melyért harcoltatok az a zászló melyet hordoztatok, hőstettekre és hősies munkára lelkesít bennünket.”

Na, most a központi obeliszk nem az ellenforradalmi emlékmű, az hátrébb és odébb található a síremlékek között.

Persze a kérdés azért továbbra is áll, hogy miért és hogyan is van ez az ellenforradalomasított obeliszk, amivel érdemes lesz a látogatás izgalmai után kicsikét foglalkozni. Ha már az 1956-os forradalom a magyarság egyik legfontosabb identitásképző eseménye.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.