Puzsér: Hogy merik kinyitni a szájukat?!

/ 2012.05.11., péntek 11:29 /
Puzsér: Hogy merik kinyitni a szájukat?!

A Csillag születik legkönyörtelenebb zsűritagja most a ballib értelmiségnek, a Fidesznek és az LMP-nek szól be – a Heti Válasz május 10-én megjelenő számában.

Fotó: Sebestyén László

„Régen nem így gondoltam, de az állam igenis szabjon irányt a kultúrában, mert ha nem teszi, akkor majd a Coca-Cola és a McDonald's mondja meg, hogy mi a kultúra. Meg a Viva TV. Abból pedig fertőző tömegszeméten kívül semmi nem következik” – mondja Puzsér Róbert a Heti Válasznak adott, május 10-én megjelenő interjúban. A Csillag születik legkönyörtelenebb zsűritagja szerint Pintér Béla az egyetlen világszínvonalú magyar színházi alkotó, a kulturális élet amúgy pedig válságban van.

A Heti Válasz érdeklődésére, hogy vajon róla is szalámiügyben hallunk-e majd ha vége a zsűrizésnek, ahogy azt Bakács Tibor esetében tapasztalhattuk, Puzsér úgy felel: „Kedvelem Bakácsot, mert egy jólelkű embernek tartom, ami ritkaság a médiaüzletágban, de kár lenne tagadni, hogy felmondta az értelmiségi szerepet. Nem azzal, hogy beült zsűrizni, hanem azzal, hogy azonnal feltette a kezét és lerakta a vitriolos töltőtollát az első kis hódmezővásárhelyi pacsirtalány lába elé. Szerintem már ő is érzi, hogy ez súlyos hiba volt.”

A politikai újságírásba Puzsér nem tervezi visszatérni. „Ahhoz kellene politika is, ami Magyarországon mára megszűnt. Egy húszéves rendszer 2010-re visszafordíthatatlanul megbukott. Arra épült, hogy a pártfinanszírozási törvénykezést valamennyi párt megsérti, a magántőke pedig ennek révén bevásárolja magát a politikába. Ha nem születik meg az orbáni kétharmad, akkor is egyértelmű lett volna a rendszer bukása, csak éppen nem lehetett volna leváltani. Így le lehetett, de ami leváltotta, az meg nem rendszer. Ad hoc kormányzása egy fejedelemségnek. Új bonapartizmus, ahol úgy hoznak törvényeket, ahogy éppen a heti politikai érdek diktálja.”

Nem csak a Fideszt szólja le Puzsér. Az úgynevezett liberális értelmiséggel kapcsolatban közli: „Azon is csodálkozom, hogy egyáltalán ki merik nyitni a szájukat, ehhez képest ott folytatják a mantrát, ahol 2002-ben abbahagyták”, de mint mondja, csalódott az LMP-ben is, holott 2010-ben még támogatta a kampányukat.

„Döntéshozatalra képtelen gittegylet, alkalmatlan arra, hogy bármilyen társadalmi igényt vagy szükségletet megjelenítsen. Arra a pártra, amelyik magáról sem tudja eldönteni, hogy mit képvisel, amelyik a saját dolgait is elbarmolja, nem lehet közös ügyeket bízni. Bebizonyították, hogy nem lehet más a politika Magyarországon” – mondja a zsűritag a magyar ökopártról.


A teljes interjút a május 10-én utcára kerülő Heti Válaszban olvashatják. A lap a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.