valasz.hu/itthon/na-most-ki-kapott-685-milliardot-az-allami-eximbanktol-118446

http://valasz.hu/itthon/na-most-ki-kapott-685-milliardot-az-allami-eximbanktol-118446

Radikálisan megújulna a Jobbik vezetése

/ 2018.04.17., kedd 08:30 /

Ellenzéki párthírek következnek.

Kezdjük az LMP-vel: a Hvg.hu és az Index is hosszú, részletes cikkben foglalkozik a párttal, miután Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos „dulakodása, székestül földre lökése, elájulásos nekimenése, nem is történt semmi” balhéja nyomán felszínre kerültek a Lehet Más a Politika súlyos belső konfliktusai.

Az Index helyzetértékelésének extrazanzája, hogy a schifferi, „mindenkitől függetlennek kell lenni, de nagyon, és az se baj, ha kicsik maradunk irány képviselői”, illetve a Hadházy-féle „koordinálni kellett volna ezerrel és mi legyünk a legnagyobb ellenzéki párt” stratégia hívei akár újabb párszakadásig is eljuthatnak.

Minden további itt – bár az LMP-ből származó információim szerint azért elég sok minden másként van. Vagy lehet más – én kérek elnézést.

A Jobbiknál is helyzet van, hiszen Vona Gábort utódlásáról a pártelnöki lemondást követő harminc napon belül dönteni kell. Egyfelől ott van Toroczkai László alelnök, aki elnökként sokak szerint visszaradikalizálná a Jobbikot a néppárti útról, másrészt pedig az elnökség által javasolt társelnöki rendszer, amelyben Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton együtt vezetné a pártot.

Döntés két héten belül a tisztújító kongresszuson.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.