valasz.hu/itthon/feneketlen-tavi-ingatlanugy-lazar-janos-900-millios-mutyiba-tenyerelt-bele-felsikerrel-129166

http://valasz.hu/itthon/feneketlen-tavi-ingatlanugy-lazar-janos-900-millios-mutyiba-tenyerelt-bele-felsikerrel-129166

Kortárs magyar dráma az Új Színház előtt

/ 2012.02.02., csütörtök 08:48 /
Kortárs magyar dráma az Új Színház előtt

A Heti Válasz Online stábja a helyszínen követte végig szerdán az Új Színház előtt történt utcai balhé eseményeit. Videós összeállításunkban Horváth Csaba és Dániel Péter a gyűlöletről szónokolnak, a radikálisok és szkinhedek színházesztétikai húrokat pengetnek. Erős tartalom következik!

Fiatal demokráciánk legszebb pillanatának is mondhatnánk a tegnap estét, hiszen egy utcában, egymás mellett tüntethetett antifasiszta ellenálló és radikális jobboldali, balos színházféltő és szkinhed utcaforradalmár, vagy ahogy ők hívták egymást: „zsidó” és „náci”.

A helyzet mégsem ennyire idilli. A szerda délután az Új Színház előtt, Dörner György igazgatói kinevezése miatt tartott MEASZ-os antifasiszta tüntetésen inkább az utóbbi húsz év legrosszabb (avagy vérmérséklettől függően: leginkább elszomorító, esetleg: nevetséges/szórakoztató) reflexei kerültek az utcai színre: utóvédharcos hangulatban egymásra ordibáló szerencsétlenek, dulakodni vágyó alkoholisták uralták a drámai diszpozíciót.

Videós tudósításunkból is látható, hogy a rendezvény elején tett halvány protest-kísérletet követően (először nem engedték kordonon belülre a szkinhedeket) a rendőrség megengedte tüntetők és ellentüntetők összekeveredését (összesen mintegy 6-800 emberről van szó), így borítékolható volt az indulatok elszabadulása – már csak azért is, mert a MEASZ pódiumán szónoklók mikrofonból, a bőrfejűek pedig teli torokból szórták egymásra a legsúlyosabb jelzőiket.

A felvételeinken is látható dulakodás megelőzhető lett volna a két tábor elkordonozásával, egymásról eltávolításával.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.