Retteghet a lottómilliárdos: hamarosan felfedhetik kilétét

/ 2010.07.07., szerda 06:30 /
Retteghet a lottómilliárdos: hamarosan felfedhetik kilétét

Ha egy információ kiderül, nagyon könnyen meg lehet találni a következő lépcsőfokot is.

Az elmúlt héten sorsolt öt számot egyedül eltaláló szerencsés minden idők második legnagyobb nyereményét tudhatja magáénak: 3 milliárd 177 millió forint ütötte a markát.

A nyertesnek 90 napon belül kell jelentkeznie a nyereményért, amelyet legkorábban a sorsolást követő harmadik hét keddjén utal át a Szerencsejáték Zrt.

Az újdonsült milliárdosnak a lottózókban is fellelhető úgynevezett "nagy nyertes" számot kell felhívnia, és azon a Szerencsejáték Zrt. illetékesével kell egyeztetnie a nyeremény átvételéről. Ha a nyertes nem akarja felfedni a kilétét, akkor a társaságtól nem kerül ki személyes adata vagy más, az azonosítását lehetővé tevő adat - tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt.

Csakhogy az már a hét elején kiderült, hogy Zala megyében adták föl a szelvényt. A Zalai Hírlap munkatársai ezért kötelességüknek érezték szűkíteni a kört. Mint írják: szerkesztőségük kiderítette: Zalaapáti postájában került a rendszerbe a nyertes szelvény.

Az 1700 lakosú településen a nap folyamán futótűzként terjedt el a hír: az utcán, a kocsmában, a postán mindenki találgatásokba bocsátkozott. Sokak tették fel hangosan a következő kérdést: Ki nyerte meg a milliárdokat? - írja a lap.

Megjegyzik azt is, hogy a nyertes kilétéről senki sem tud biztosat, de a településen többektől hallottuk, hogy a községben működő pszichiátriai intézet betegei is sokat lottóznak - előfordulhat, hogy közülük kerül ki a nyertes. Ugyanakkor arról is írnak, hogy számos átutazó Zalaapáti postájában adja fel a szelvényét, így nem is biztos, hogy a nyertes helybéli.

A zalai újságírók a következő módszerrel derítették ki az érintett település nevét: minden feladott lottószelvény kísérőpapírján szerepel egy hosszú számsor, melyen a feladás helyszínét számjegyekkel kódolják. A nyertes szelvényhez tartozó kísérőszám elérhető a Szerencsejáték Zrt. honlapján is. A Zalai Hírlap munkatársai is feladtak egyet Zalaapátiban, s a helyszín kódjának számjegyei megegyeztek a nyertes szelvényével.

A nyertes egyébként izgulhat, hogy ne kerüljenek hozzá közelebb a zsurnaliszták, hiszen a hatalmas összeg nyilvánvalóan nem csak a támogatásra váró rokonság fantáziáját mozgatná meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.