Riadót fújtak a Feneketlen-tónál – a politikusok hallgatnak

/ 2018.04.04., szerda 12:00 /
Riadót fújtak a Feneketlen-tónál – a politikusok hallgatnak

Fennáll a veszélye, hogy a választások után nekilátnak az óriástömbök építését megalapozó bontási munkáknak a Feneketlen-tónál – írja a konzervatív értelmiségiek által indított Szentimrevárosért Mozgalom. A körzet parlamenti képviselője, Simicskó István nem válaszolt a helyi civilek korábbi levelére.

A Heti Válasz tavaly ősszel leplezett le egy állami cégvezért, aki panamagyanús módon juttatta baráti kézbe a Miniszterelnökség óriástelkét a budai Feneketlen-tónál. A privatizáció második lépéseként az ingatlant rögtön továbbszármaztatták egy lakótömbfejlesztőnek; ez a vállalat aztán 350 lakásos, Buda Gardens néven reklámozott telepet tervezett a Feneketlen-tónál lévő helyszínre (több száz parkolóhelyes mélygarázzsal).

Cikkünk megjelenése után a BRFK korrupció elleni főosztálya nyomozni kezdett az érintett telek magánosítása miatt – s mint két hete hírül adtuk, lapunk jogerősen is pert nyert az ingatlanmutyi főszereplője ellen.

Mindeközben szentimrevárosi civilek igyekeztek rászorítani XI. kerületi döntéshozókat, hogy ne adjanak zöld utat a kertvárosias környék „lakótelepesítésének” – az önkormányzat idei első félévi üléstervében viszont annak ellenére szerepel a terület építési szabályzatának módosítása, hogy öt hónapja a képviselőtestület még egyhangúlag rendelt el változtatási tilalmat az övezetre.

A konzervatív értelmiségiek által indított Szentimrevárosért Mozgalom ma „riadót fújt”, szerintük ugyanis fennáll a veszélye, hogy a választások után azonnal nekilátnak az érintett ingatlan „fejlesztésének”. Teljes levelüket az alábbiakban közöljük (s ha a szövegben szereplő politikusok reagálnak, frissítjük cikkünket):

„Tisztelt Szentimrevárosiak!

Riadót kell fújnunk! Noha a XI. kerületi önkormányzat tavaly változtatási, építési és bontási tilalmat rendelt el a Feneketlen-tóhoz közeli volt ÉMI-telek területére (Diószegi út 37.), az úgynevezett Buda Gardens-ingatlanprojekt gazdái nemrég kiköltöztették a régi bérlőket. És fennáll a veszélye annak, hogy rögtön az április 8-i választások után nekilátnak az óriástömbök és a több száz parkolóhelyes mélygarázs építését megalapozó bontási munkáknak.

A helyzetet súlyosbítja, hogy hiába írtunk nyílt levelet Simicskó István parlamenti képviselő úrnak, és hiába ígérte meg Hoffmann Tamás polgármester úr, hogy még a választások előtt tájékoztat bennünket az önkormányzat álláspontjáról, teljes a hallgatás politikusaink részéről. (Az előzményeket itt dokumentáltuk.)

Kérünk minden szentimrevárosi polgárt, küldje tovább ezt a levelet ismerőseinek, vagy terjessze a Facebookon és a nyilvánosság más fórumain! Továbbá, ha még nem tette meg, küldjön e-mailt a szentimrevarosert@gmail.com címre! Ezzel kinyilvánítja, hogy fontosnak tartja törekvéseinket, mi pedig vállaljuk, hogy minden lényeges információt megosztunk Önnel! Ha pedig mozdulnunk kell, sokan leszünk, akik együtt mozdulunk!

Az általunk nemrég indított Szentimrevárosért Mozgalomhoz már az első napokban tömegesen csatlakoztak. Továbbra is számítunk mindenkire, aki aggódik Szentimreváros szerethető világáért. Még egyszer a címünk: szentimrevarosert@gmail.com

Mozgalmunk független a pártoktól, kizárólag az élhető környezet megőrzése érdekében tevékenykedik!

A Szentimrevárosért Mozgalom nevében: Csányi Tamás karnagy, Dr. Entz Géza művészettörténész, Hegedűs Péter építész, Makovecz Imréné Szabó Marianne textilművész, Dr. Nagy Gergely építész, Sipos Mihály népzenész, Dr. Szaló Péter építész”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.