felsooktatasirangsor.hu/itthon/augusztus-20-ok-kaptak-kituntetest-ime-a-teljes-lista-120069

http://felsooktatasirangsor.hu/itthon/augusztus-20-ok-kaptak-kituntetest-ime-a-teljes-lista-120069

Röszkei összecsapás: jelenleg is őrizetben három fotóriporter

/ 2015.09.17., csütörtök 08:40 /

Nem csak a szerb újságírókat bántalmazhatta a magyar rendőrség, három külföldi állampolgárságú fotóriportert jelenleg is fogva tartanak Szegeden. Egy lengyel, egy szlovák kollégánk mellett egy ausztrál férfi is őrizetben van. Érte aggódunk leginkább.

A fotóriporterek Horgoson dolgoztak, képeket készítettek a határ szerb oldaláról, s amikor a migránsok egy csoportja áttörte a kaput velük tartottak, magyar területre sodródtak. A rendőrök erőszakot alkalmaztak, az újságírók pedig maguk is megsérültek, amikor megrugdosták őket a rendőrök. A lapunknak korábban is dolgozó Warren Richardson ausztrál állampolgárságú fotóriportert a fejen, lábon és mellkason rúgták.  A lengyel újságírónak szétnyílt fejsebe van. Előbb elsősegélyben részesített sajtómunkásokat azután a rendőrség előállította és egész éjjel fogva tartotta a szegedi rendőrőrsön. Információnk szerint tiltott határátlépéssel gyanúsítják őket, elvették az útlevelüket, utóbb pedig tolmácsra vártak.

A helyzet azért is különös, mert Warren Richardsonnak magyar családja van, magyar állampolgárságú kisfia hároméves. Az évek óta Budapesten élő szabadúszó fotóriporter több fotósorozatot készített a menekültválságról, képeit a Heti Válasz is közölte.

A magyar rendőrség hajnalban közzétett egy videót, amelyen a tegnapi zavargások közben szétszakadt muszlim családokat egyesítenek, magyar területről adnak át gyermekeket és nőket, amit ez úton is üdvözlünk. Reméljük, rövidesen kollégáinknál is hasonló családegyesítésre kerülhet sor, és fel sem vetődik, hogy a munkájukat végző, uniós államokban élő  fotóriporterek ellen az új jogszabályok alapján vádat emeljenek.

Kerestük a rendőrséget. Ahogy tájékoztatást kapunk, frissítjük hírünket. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.