valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

http://valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

Hivatalos: Kuncze visszatér a politikába

/ 2012.02.14., kedd 10:45 /
Hivatalos: Kuncze visszatér a politikába

Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök a Szabadelvű Polgári Egyesület új elnökeként visszatér a politikába - tudta meg a Heti Válasz. Információink szerint a szervezet szoros kapcsolatra törekszik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval.

 

E hét elejére megújult az SZDSZ egykori elitjét tömörítő Szabadelvű Polgári Egyesület honlapja, ahol az eddig tetszhalott szervezet új elnökeként Kuncze Gábort tüntetik fel. Az elnökség tagja rajta kívül az SZDSZ-ből 2009-ben kilépett Sándor Klára, a budaörsi polgármester Wittinghoff Tamás, a Kuncze egykori belügyminiszteri államtitkáraként ismert Világosi Gábor, valamint egy 22 éves jogászhallgató, Turi Tamás.

A Heti Válasz információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció vezetői is többször tárgyaltak Kunczéék „hasznosításáról", de végül az a megoldás született, hogy a liberálisok szervezetileg nem csatlakoznak a DK-hoz. A különállás ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy a Szabadelvű Polgári Egyesület saját jogon jelenjen meg az ellenzéki kerekasztal-kezdeményezéseken - így eggyel több Gyurcsányhoz lojális szervezet lehet majd tagja a balliberális véleményvezérek által szorgalmazott Orbán-ellenes olajfa-koalíciónak.

A Szabadelvű Polgári Egyesület - öndefiníciója szerint - „meg akar szabadulni azoktól az ideológiai béklyóktól, amelyek a XXI. századra dogmává silányultak: az értelmes vitát, a megegyezést és a társadalmi kiegyezést tartja fontosnak". Kunczéék csapata „a demokrácia rombolása, a jogállam leépítése, az elharapózó félelemkeltés, erőszak és gyűlölet ellen, a Köztársaság jogi, szellemi, gazdasági újraépítése érdekében minden demokratával kész a szövetségre: mérsékelt konzervatívval és szociáldemokratával egyaránt".

Hogy Kunczéék visszatérésén kívül milyen új mozgások figyelhetők meg az ellenzéki térfélen, egyebek mellett ez is kiderül a február 16-án utcára kerülő Heti Válaszból, mely csütörtöktől a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.