Schiffer: Minden lélekvesztőért Orbán lesz a felelős

/ 2018.04.27., péntek 09:30 /

„A magyar kormánynak abban természetesen igaza van, hogy élesen el akarja választani az európai menekültügyet a bevándorláspolitikától és nem pozitív jelenségként, hanem megállítandó folyamatként tekint az illegális migrációra – indíjta Schiffer András péntek reggeli Facebook-posztját, hogy aztán rátérjen a lényegre. – Az EU-Afrika megállapodás ellen emelt magyar vétóra azonban nincsen épeszű magyarázat.”

Schiffer felidézi, hogy a szuverenitásunkra és életminőségünkre közvetlen és azonnali veszélyt jelentő szabadkereskedelmi paktumoknál a magyar kormány eddig még soha nem emelt vétót. Szerinte a kerítéssel kizárólag a magyar határon kialakult akut válsághelyzetet lehet kezelni, a globális migrációs krízis megoldása pedig nem képzelhető el közös európai megoldás nélkül. 

„Legyen világos: ha Magyarország miatt nem jön létre az EU–Afrika közötti megállapodás, úgy onnantól kezdve minden egyes, a kontinensünkre érkező lélekvesztőért nem Soros György, nem Angela Merkel, hanem Orbán Viktor lesz a felelős. S ha Európa integrációs kapacitásai kimerülnek, a probléma – a közös gazdasági tér és a schengeni övezet részeként – akkor is a nyakunkba szakad, ha még magasabb kerítést építünk és évente rendezünk népszavazást a kvóták elutasításáról. Saját hazáját is veszélybe sodorja az a kormány, amely külpolitikáját a belföldi kommunikációnak rendeli alá.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.