valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

http://valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

„Schmidt Mária írása provokáció és hadüzenet”

/ 2014.07.10., csütörtök 13:23 /

A Terror Háza Múzeum főigazgatója június végén a Heti Válaszban A múlt fogságában című írásában ment neki a balliberális véleményvezéreknek. 

A balliberális értelmiség évtizedekig hivatottnak érezte magát arra, hogy eldöntse, ki szalonképes és ki nem, ki az, aki sztárolható, sőt sztárolandó, és ki nem. A 2014-es választások után azonban lassan semmivé válik a befolyásuk és évtizedek óta tartó szellemi terrorjuk – írta két hete Schmidt Mária a Heti Válaszban. A Terror Háza Múzeum főigazgatója történelmi példákkal állt ki a Szabadság téri emlékmű mellett, és számon kérte a balliberális értelmiségen, hogy miért nem foglalkozik annyit a tegnapi kommunizmus bűneivel, mint a tegnapelőtti nácizmuséval. 

A cikk nem maradt visszhang nélkül, és az utóbbi hetekben többen is válaszoltak Schmidt Máriának – Ungváry Krisztián történész reagálását a Heti Válasz legfrissebb száma közli. A Népszabadságban pedig most az ugyancsak kolléga Kovács M. Mária esett neki a főigazgatónak, mondván, az írás „provokáció és hadüzenet. Sokan úgy gondolják, nem érdemes rá válaszolni, mert az a válaszadót is lealacsonyítja. Én nem így látom. A szerző átlépett egy határt, s jobb, ha tisztán látjuk, mi ez a határ.” 

Ezután a szerző hosszasan bírálja Schmidt történelemszemléletét, a német megszállási emlékművet, majd így összegez: „Írásom elején azt mondtam, célom az, hogy megmutassam, mi az a határ, amelyet a szerző a cikkével átlépett. Nos, ezt a határt a holokauszt témájának kezelésével és az emlékmű ellenzőinek minősítésével lépte át. Az emlékmű ellenzőit hazaárulással vádolja meg és azzal, hogy »előnyökre váltható kiváltságnak szeretnék tekinteni felmenőik tragikus sorsát«, s ezzel a »magatartásukkal kizárják magukat nemzeti közösségünkből«. A szerző ezzel egyben azt is állítja, jogában és módjában áll meghatározni, ki az, aki a nemzeti közösséghez tartozik és ki az, aki nem. Cikkével most ebből a közösségből azokat zárja ki, akik nem értenek vele egyet.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.