Semjén: emblematikus szereplő lesz oktatási ügyekben Hoffmann Rózsa

/ 2014.04.15., kedd 07:19 /
Semjén: emblematikus szereplő lesz oktatási ügyekben Hoffmann Rózsa

Semjén Zsolt szerint Hoffmann Rózsa „emblematikus szereplője” lesz a következő Országgyűlésnek oktatási ügyekben. A miniszterelnök-helyettes erről az M1 Az Este című műsorában beszélt hétfőn.

A KDNP elnöke közölte, teljes mértékben elégedett Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár teljesítményével. „Abban a golyózáporban, amiben végigküzdötte a négy évet, és amit ezalatt letett az asztalra, az történelmi távlatban nézve rendkívüli teljesítmény" - fejtette ki. Hozzátette: nem állítja, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működése teljesen hiba nélküli, de olyan közigazgatás soha nem lesz, ahol ne lennének adminisztrációs problémák. Ugyanakkor irányvonalbeli tévesztés nincs - jelentette ki Semjén Zsolt, aki úgy fogalmazott: a pedagógus életpályamodellért Hoffmann Rózsa úgy harcolt, mint egy „berber oroszlán", az életét tette rá.

Semjén Zsolt a kormányban várható esetleges változásokról nem kívánt részleteket elárulni, úgy fogalmazott: közjogilag nem lenne helyes, és illendő sem lenne, ha elkezdene a kormánystruktúráról értekezni. Orbán Viktor kormányfő kompetenciája, hogy kormányát meghatározza - jelentette ki.

Annyit megjegyzett: miután a kormány „betöltötte azt a hivatást", amiért a választók 2010-ben bizalmat szavaztak neki, ezért azt gondolja, alapvető változások nem valószínűek.

Semjén Zsolt szerint nagyszerűen teljesítettek a KDNP-s politikusok, amit rájuk bízott a miniszterelnök és a kormány, „azt megcselekedték". Az az erős KDNP-frakció, ami a parlamentben lesz, garancia arra, hogy a Magyarországon 70 éves kereszténydemokrácia a következő kormányzati ciklusban is hangsúlyosan jelen legyen.

További kérdésre azt mondta: vannak olyan speciális területek, amik mindig is a KDNP-hez kötődtek, ezek hagyományosan az ő irányításuk alatt voltak, és az ezen a területen dolgozó emberek beváltak. Ezeken a területeken vagy kormányzati vagy parlamenti pozícióban a KDNP jelenléte, értékrendje meghatározó lesz - jelezte.

Kitért arra is, arra biztatják az erdélyi magyarságot, hogy támogassák az RMDSZ listáját Romániában, hogy saját jogon minél több képviselővel legyenek jelen az unióban, és minden segítséget megadnak a Magyar Közösség Pártjának a Felvidéken az európai parlamenti választáson.

Semjén Zsolt végül ismét köszönetet mondott azért, hogy a külhoni magyarok több mint 95 százalékkal támogatták a Fidesz-KDNP-t az április 6-i országgyűlési választáson.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.

Mibe bukott bele az akasztós román miniszterelnök?

A székely zászló miatt akasztással fenyegetőző román kormányfő gyorsan megbukott, de a botrányos eset rávilágít: fokozódik a magyarellenes hangulatkeltés Romániában. És a „centenáriumi év” éppen csak elkezdődött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.