Semmi probléma, Andy Vajna újabb rádiót vett

/ 2018.05.15., kedd 16:30 /

Nagyon kellett már egy újabb frekvencia a médiabirodalomba, mert ami nem nő, az csökken, már ha persze ilyen kapitalista szemmel nézünk a dolgokra rá. Szóval kellett, és lett is: bár az üzlet még április elején köttetett, a Médiatanács csak ma bólintott rá, hogy Andy Vajna cégcsoportjának tulajdonába kerüljön a Kiskunmajsán és Kiskunfélegyházán sugárzó Sirius Rádió. Ahol egy ideje amúgy már a Vajna-féle Rádió 1 szól, de most már hivatalosan is.

Azért a Médiatanácsnak nem lehetett könnyű dolga (dehogynem), hiszen azt kellett mérlegelnie (dehogy is), hogy a Andy Vajna cégcsoportja az újabb bevásárlással nem tesz-e szert túlzott médiapiac erőfölényre. De szerencsére nem, hiszen Andy Vajna csupán a 15 tévécsatornát működtető TV2 Médiacsoport, a Bors, a megyei lapokat kiadó Lapcom Zrt., 30-nál is több rádiófrekvencia, meg a TV2-nek és az ATV-nek is műsorokat gyártó IKO egyik tulajdonosa, szóval nincs itt semmi probléma.

De szerintem jobb lenne, ha most Mészáros Lőrinc jönne a következő médiavásárlással, mert azért legyünk már kicsit tekintettel a Médiatanács tagjainak lelki nyugalmára is.

A bevásárlás mindenféle részletei amúgy a 24.hu-n olvashatók.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.