Sokkol a volt MSZP-elnök: koordináció lehet a népvándorlás mögött

/ 2015.11.04., szerda 16:00 /
Sokkol a volt MSZP-elnök: koordináció lehet a népvándorlás mögött

Először fogalmazott meg hivatalban levő baloldali politikus a befogadáspárti kánontól eltérő véleményt bevándorlásügyben. Hiller István a Heti Válasznak adott nagyinterjúban fejti ki részletesen a keresztény—iszlám együttélés negatív történelmi tapasztalatairól és a „vándorlás” mögött álló tényezőkről szóló nézeteit. Részletek és megaösszeállítás a baltábor helyzetéről a csütörtöki lapszámban!

A baloldal soha ekkora bajban nem volt még – szól a Heti Válasz tematikus összeállításának tézise. A drasztikus szóhasználat indokolt: az MSZP és szövetségesei 2006 óta bukási spirálban vannak, a lengyel posztkommunisták eltűnése pedig baljós előjelként értékelhető az összes volt szocialista országban. Lapunk interjúk, háttérbeszélgetések segítségével vázolja nemcsak a magyar, hanem a térségbeli baloldali pártok lehetséges jövőképét is.

A német Willkommenskultur nyomában kialakult befogadáspárti véleménykánonhoz képest unortodox nézeteket fejteget Hiller István a Heti Válasznak adott nagyinterjúban. Az Országgyűlés szocialista alelnöke helyzetelemzésében kifejti, egyelőre nem lehet kizárni azt sem, hogy „valamiféle koordináció” áll a napjainkban látható népvándorlási folyamat mögött. Hiller Istvánt a menekültügy véleményezésén túl a lengyel baloldali vereség okainak feltárására és az MSZP szellemi hátországával kapcsolatos szervezőmunkájának részletezésére is kértük.

 

Melyik európai országokban tartja még magát a baloldal? Mennyi esélye van az MSZP-nek egy Gyurcsány Ferenc által uralt ellenzéki kommunikációs térben? Miért tolódott jobbra a közhangulat Hiller István szerint? Válaszok a november 5-i Heti Válasz tematikus összeállításában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.