Sokkol a volt MSZP-elnök: koordináció lehet a népvándorlás mögött

/ 2015.11.04., szerda 16:00 /
Sokkol a volt MSZP-elnök: koordináció lehet a népvándorlás mögött

Először fogalmazott meg hivatalban levő baloldali politikus a befogadáspárti kánontól eltérő véleményt bevándorlásügyben. Hiller István a Heti Válasznak adott nagyinterjúban fejti ki részletesen a keresztény—iszlám együttélés negatív történelmi tapasztalatairól és a „vándorlás” mögött álló tényezőkről szóló nézeteit. Részletek és megaösszeállítás a baltábor helyzetéről a csütörtöki lapszámban!

A baloldal soha ekkora bajban nem volt még – szól a Heti Válasz tematikus összeállításának tézise. A drasztikus szóhasználat indokolt: az MSZP és szövetségesei 2006 óta bukási spirálban vannak, a lengyel posztkommunisták eltűnése pedig baljós előjelként értékelhető az összes volt szocialista országban. Lapunk interjúk, háttérbeszélgetések segítségével vázolja nemcsak a magyar, hanem a térségbeli baloldali pártok lehetséges jövőképét is.

A német Willkommenskultur nyomában kialakult befogadáspárti véleménykánonhoz képest unortodox nézeteket fejteget Hiller István a Heti Válasznak adott nagyinterjúban. Az Országgyűlés szocialista alelnöke helyzetelemzésében kifejti, egyelőre nem lehet kizárni azt sem, hogy „valamiféle koordináció” áll a napjainkban látható népvándorlási folyamat mögött. Hiller Istvánt a menekültügy véleményezésén túl a lengyel baloldali vereség okainak feltárására és az MSZP szellemi hátországával kapcsolatos szervezőmunkájának részletezésére is kértük.

 

Melyik európai országokban tartja még magát a baloldal? Mennyi esélye van az MSZP-nek egy Gyurcsány Ferenc által uralt ellenzéki kommunikációs térben? Miért tolódott jobbra a közhangulat Hiller István szerint? Válaszok a november 5-i Heti Válasz tematikus összeállításában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.