Sokkol a volt MSZP-elnök: koordináció lehet a népvándorlás mögött

/ 2015.11.04., szerda 16:00 /
Sokkol a volt MSZP-elnök: koordináció lehet a népvándorlás mögött

Először fogalmazott meg hivatalban levő baloldali politikus a befogadáspárti kánontól eltérő véleményt bevándorlásügyben. Hiller István a Heti Válasznak adott nagyinterjúban fejti ki részletesen a keresztény—iszlám együttélés negatív történelmi tapasztalatairól és a „vándorlás” mögött álló tényezőkről szóló nézeteit. Részletek és megaösszeállítás a baltábor helyzetéről a csütörtöki lapszámban!

A baloldal soha ekkora bajban nem volt még – szól a Heti Válasz tematikus összeállításának tézise. A drasztikus szóhasználat indokolt: az MSZP és szövetségesei 2006 óta bukási spirálban vannak, a lengyel posztkommunisták eltűnése pedig baljós előjelként értékelhető az összes volt szocialista országban. Lapunk interjúk, háttérbeszélgetések segítségével vázolja nemcsak a magyar, hanem a térségbeli baloldali pártok lehetséges jövőképét is.

A német Willkommenskultur nyomában kialakult befogadáspárti véleménykánonhoz képest unortodox nézeteket fejteget Hiller István a Heti Válasznak adott nagyinterjúban. Az Országgyűlés szocialista alelnöke helyzetelemzésében kifejti, egyelőre nem lehet kizárni azt sem, hogy „valamiféle koordináció” áll a napjainkban látható népvándorlási folyamat mögött. Hiller Istvánt a menekültügy véleményezésén túl a lengyel baloldali vereség okainak feltárására és az MSZP szellemi hátországával kapcsolatos szervezőmunkájának részletezésére is kértük.

 

Melyik európai országokban tartja még magát a baloldal? Mennyi esélye van az MSZP-nek egy Gyurcsány Ferenc által uralt ellenzéki kommunikációs térben? Miért tolódott jobbra a közhangulat Hiller István szerint? Válaszok a november 5-i Heti Válasz tematikus összeállításában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.