Soros félmilliárdot adott Orbán ellenfeleinek

/ 2013.08.14., szerda 11:30 /
Soros félmilliárdot adott Orbán ellenfeleinek

Noha a Soros György nevével fémjelzett alapítvány 2007-ben bezárt Magyarországon, a budapesti születésű amerikai spekuláns tavaly már újra közel félmilliárd forintot költött a hazai „civil" ellenzék megerősítésére. Szintén a Soros-hálózathoz került az úgynevezett Norvég Alap óriástámogatásainak kiközvetítése - derül ki a holnap utcára kerülő Heti Válaszból.

„Van összeesküvés az országuk ellen" - mondta lapunknak május végén a Magyar Tudományos Akadémián tartott előadása után Roger Scruton. Az angol konzervatív filozófus egyértelművé tette: a Soros-hálózatnak tudja be, hogy hazánk fasizálódásáról olvasni világszerte.

A nagy Soros-összeesküvés megalapozottságát - elvileg - gyengíti, hogy az amerikai üzletember nevével fémjelzett alapítvány idehaza 2007-ben bezárt. A teátrális kivonulás után azonban megindult a „visszaszivárgás", s miként a holnapi Heti Válasz részletes összeállításából kiderül, a Soros György által szponzorált nemzetközi „mozgalom" tavaly már közel félmilliárd forintot költött a magyarországi „civil" baloldal megerősítésére. A fő kedvezményezett a hazának az Együtt-társelnök Juhász Pétert adó Társaság a Szabadságjogokért lett, az Orbán-kormány utcai ellenzékéhez tartozó lobbicsoportok (például a harcosan abortuszpárti Patent Egyesület vagy a női jogvédelemben utazó Mona Alapítvány, illetve a Háttér Társaság a Melegekért) pedig majdnem 100 százalékban Soros György „kitartottjai".

Mindemellett létezik Magyarországon egy uniós pótkasszaként, kvázi közpénzközvetítőként működő alap, ahol a támogatások elosztásában szintén kiemelt szerep jut a Soros-stábnak. A Norvég Civil Támogatási Alapból most július-augusztusban 3,5 millió eurót szórt ki a zsűri, és a teljes összeg harmada Soros-kompatibilis közéleti műhelyeknél landolt. Utóbbiak közül a legtöbb pénzt - 35 millió forintnyi eurót - a Krétakör Alapítvány kapta (a kormányellenes demonstrációszervezésben aktív Humán Platform „országos szervezetfejlesztésére"). Úgy értesültünk: a Roma Sajtóközpont 100 ezer eurós támogatását pedig azzal magyarázta az egyik döntnök, hogy „kell a választás előtt robbantani valamit a romapolitikában, amit ki lehet vinni Brüsszelbe".

Exkluzív összeállításunk a Soros- és a Norvég Alap-pénzek elosztásról az augusztus 15-i Heti Válaszban! Lapunk elektronikus formátumban a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.