Soros György kitöltötte a nemzeti konzultációt – mutatjuk az eredményt

/ 2017.11.20., hétfő 14:10 /

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke napirend előtt kért szót a parlamentben, hogy reagáljon Soros György mai közleményére. A Fidesz politikusa azzal kezdte a felszólalását, hogy "Soros is kitöltötte a nemzeti konzultációt". 

Lássuk, mire jutott Soros György a Soros Györgyről szóló konzultációval!

A kormány szerint Soros György terve az, hogy az EU évente legalább 1 millió bevándorlót telepítsen az Unió tagállamaiba, így Magyarországra is.

Soros György válasza szerint ez hamis állítás. Szerinte 2015-ben valóban írt egy publicisztikát, amiben azt mondta, hogy a Szíriában folyó háború miatt az Európai Uniónak „az előrelátható időszakban legalább egymillió menekültet kellene befogadnia évente. És hogy ez megoldható legyen, a terhet igazságosan kell elosztani”. 2016-ban viszont megjelent Soros újabb írása, amiben arra hivatkozva, hogy a körülmények jelentősen megváltoztak egy esztendő alatt, az Európai Uniónak megítélése szerint arra kellene kötelezettséget vállalnia, hogy évente 300 ezer menekültet fogad be.

A magyar kormány következő állítása, hogy Soros György el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így természetesen Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, megnyitva az utat a bevándorlók előtt.

Soros György azt írja, hogy 2016-os jegyzetében leszögezte: az Európai Uniónak közös mechanizmust kell létrehoznia annak érdekében, hogy megvédje határait, elbírálja a menedékjogot kérelmezők beadványait és elhelyezze a menekülteket.

A következő pont szerint a Soros terv része, hogy a már Európába érkezett bevándorlókat kötelező kvóta alapján osszák el. Soros György viszont azt mondja, hogy a menekültek elhelyezése csakis önkéntes alapon működhet. Szerinte az EU nem kötelezheti egyetlen tagállamát se, hogy befogadjon olyan menekülteket, akiket nem akar, mint ahogyan a menekülteket se lehet kötelezni, hogy olyan tagállamban éljenek, ahova nem szívesen mennének.

Aztán a piszkos anyagiak: a konzultációs kérdőívben az szerepel, hogy a Soros-terv alapján Magyarország minden bevándorlónak kötelezően 9 millió forint állami segélyt fizetne.

A Soros György weblapján közzétett közlemény ezzel szemben úgy fogalmaz: Soros György nem mondta azt, hogy Magyarországot arra kellene kötelezni, hogy 9 millió forint állami segélyt fizessen minden bevándorlónak, épp fordítva, az Európai Uniónak kellene finanszíroznia ekkora összeggel a menekülteket befogadó tagállamokat, hogy a menekültek ellátást biztosítsák.

És van három állítás, amire Soros egyszerűen csak annyit mond, hogy hazugság. A nemzeti konzultáció legmeglepőbb pontja szerint Soros György el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. A hatodik pont arról szól, hogy a Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen, míg végül a kormány azt mondja, a Soros-terv része az is, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

Erre a háromra a következő reakció érkezett: Hazugság, Soros György soha nem tett ilyen kijelentéseket.

Mindenesetre Szijjártó Péter hangja azért még körbetelefonálja a lakosságot, és a hétvégén szép számú, friss Soros-plakát került ki a közterekre, biztos, ami biztos.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.