Soros, nyiss nekem tért...

/ 2013.08.14., szerda 11:48 /

Noha a Soros György nevével fémjelzett alapítvány 2007-ben bezárt Magyarországon, a budapesti születésű amerikai spekuláns tavaly már újra közel félmilliárd forintot költött a hazai "civil" ellenzék megerősítésére. Ugyancsak a Soros-hálózathoz került az úgynevezett Norvég Alap óriástámogatásainak kiközvetítése. (Részletek a 33. heti lapszámban!)

"Van összeesküvés az országuk ellen" - mondta lapunknak május végén a Magyar Tudományos Akadémián tartott előadása után Roger Scruton. Az angol konzervatív filozófus egyértelművé tette: a Soros-hálózatnak tudja be, hogy hazánk fasizálódásáról olvasni világszerte. Az első hallásra provokatívnak tűnő megjegyzést, illetve a Soros György politikai befolyásáról szóló pletykákat mindeddig csak néhány "tényfoszlány" támasztotta alá. Például hogy a 2010-es választás után a Bajnai-márka építéséért felelős Haza és Haladás Alapítványt közvetve a befektető-spekuláns tartotta el (az általa felfuttatott Center for American Progress nevű agytrösztön keresztül). Vagy hogy az Együtt-társalapító Magyar Szolidaritás Mozgalom ősét, az Egymillióan a demokráciáért Egyesületet már "csíraállapotában" támogatta - 25 ezer dollárral - a Soros-féle alapítványi láncolat, az Open Society (Nyílt Társadalom) Foundations. Ugyancsak a scrutoni tételt erősíti, hogy az egyetemfoglalásairól elhíresült Hallgatói Hálózat aktivistáinak a Soros-portfólióba tartozó MoveOn.org nemzetközi nyomásgyakorló csoport trénerei tanították meg a balhé "művészetét".

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.