Súlyos csatát vív a KOSZ

/ 2017.03.06., hétfő 19:00 /

Paks árnyékában alig kapott figyelmet a mai nap legádázabb küzdelme, amit a kéményseprők szakszervezete vív a katasztrófavédelem ellen. Vagy fordítva. A felek által választott fegyvernem a közlemény – íme, időrendiben a ma eldurrantott kommunikációs bombák.

A szakszervezeté volt az első lövés, és elnézve a címet és az írásképet, igencsak erősen nyitottak:

Kormos hozomány?!

A napokban jutott a tudomásunkra miszerint a BM OKF GEK- Hajdú Márton szóvivő korábbi állításával ellentétben - mégiscsak kiszervezni készül a piaci kéményseprő-ipari szolgáltatást.Ennek ékes bizonyítéka, annak az Országos Kéményseprő Ellenőrző Szolgáltató Kft.-nek a bejegyzési folyamata melynek tulajdonosi hátterét egyenlőre sűrű homály fed, annyi azonban biztos, hogy a fővárosi Főkétüsz Kft. egyik "mezei" kéményseprője van megnevezve mint ügyvezető igazgató a munkaszerződésekben vagy ő csak egy stróman lenne?

A KOSZ írásban fordult mind a BM OKF GEK mind a Főkétüsz Kft.igazgatójához- mely levelet Pintér Sándor belügyminiszterhez is eljuttatták- és magyarázatot követel az esettel kapcsolatban, hogy miként lehetséges az, hogy egy állami szervezetnél,munkaidőben toborozzák az OKF kéményseprőit egy piaci alapon működő magán vállalkozás részére.S ami a leginkább felháborító, hogy egyes állítások szerint ebben a hivatásos állomány egyes tagjai is aktívan közreműködnek,az ajánlatot nem elfogadó munkavállalókat pedig kirúgással fenyegetik.

    Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

Ám nem sokat váratott magára a válasz – a katasztrófavédelem rideg, távolságtartó, sőt, helyenként iróniagyanús rövid sorozattal próbálta padlóra küldeni ellenfelét:

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság határozottan cáfolja a kéménysepréssel kapcsolatban ma megjelent alaptalan és félrevezető hírt, amely szerint a szervezet "kiszervezné a kéményseprést".

A katasztrófavédelem csak a lakossági szektorban végzi a kéményseprést, ezt a munkát pedig nem készül cégek részére átadni vagy kiszervezni. 

Az ipari kürtőket és a gazdálkodó szervezetek tulajdonában lévő kéményeket nem a katasztrófavédelem, hanem változatlanul a kéményseprőcégek ellenőrzik és tisztítják az egész országban. A valótlan híresztelés szerint azt a piaci szolgáltatást készül kiszervezni a katasztrófavédelem, amelyet nem is lát el.

    Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

De nem olyan fából faragták a kéményseprőket, hogy csak úgy ennyiben hagyták volna – menetrend szerint érkezett a válasz, amely egyenesen a politikai kommunikáció szintjére repítette a párbajt:

 

Nyílt levél a Katasztrófavédelem szóvivőjéhez

Tisztelt Szóvivő Úr!

Természetesen megértem, hogy mint a BM OKF országos szóvivője harcias mód próbálja védeni a mundér becsületét azonban a mai nyilatkozatát illetően érdemes lenne tisztázni egy-két esetleges kommunikációs félreértést amit felteszem csak a figyelmetlenségének tudható be.

A mai MTI részére eljuttatott közleményünkben -ahogy korábban sem -egy szóval sem állítottuk, hogy a lakossági kéményseprést kívánnák esetleg "kiszervezni" sőt konzekvens módon hangsúlyoztuk, hogy az amiről mi nyilatkoztunk az konkrétan a piaci szolgáltatás területét érintené még pedig oly módon, hogy önök hallgatólagosan bár de lehetőséget kívánnak a jövőben biztosítani a kéményseprő munkavállalóik részére egy másodállásban végezhető tevékenységre amit egyenlőre egy bizonytalan tulajdonosi hátterű magán vállalkozás biztosítana részükre s melynek toborzó munkájában több, jelenleg is az önök állományában foglalkoztatott munkavállaló is aktív résztvevője.

Javasolnám, hogy a jövőben figyelmesebben olvassa át a témában kiadott közleményünket és akkor a valóságnak megfelelő és hiteles tájékoztatást tudnak majd adni a közvéleménynek ami úgy gondolom az önök esetében evidencia!

Üdvözlettel:

        Vámos Csaba
           elnök

 Itt tartunk most, de őszintén meglepne, ha a napokban nem folytatódna a Nagy Kürtőháború. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.