Súlyos csatát vív a KOSZ

/ 2017.03.06., hétfő 19:00 /

Paks árnyékában alig kapott figyelmet a mai nap legádázabb küzdelme, amit a kéményseprők szakszervezete vív a katasztrófavédelem ellen. Vagy fordítva. A felek által választott fegyvernem a közlemény – íme, időrendiben a ma eldurrantott kommunikációs bombák.

A szakszervezeté volt az első lövés, és elnézve a címet és az írásképet, igencsak erősen nyitottak:

Kormos hozomány?!

A napokban jutott a tudomásunkra miszerint a BM OKF GEK- Hajdú Márton szóvivő korábbi állításával ellentétben - mégiscsak kiszervezni készül a piaci kéményseprő-ipari szolgáltatást.Ennek ékes bizonyítéka, annak az Országos Kéményseprő Ellenőrző Szolgáltató Kft.-nek a bejegyzési folyamata melynek tulajdonosi hátterét egyenlőre sűrű homály fed, annyi azonban biztos, hogy a fővárosi Főkétüsz Kft. egyik "mezei" kéményseprője van megnevezve mint ügyvezető igazgató a munkaszerződésekben vagy ő csak egy stróman lenne?

A KOSZ írásban fordult mind a BM OKF GEK mind a Főkétüsz Kft.igazgatójához- mely levelet Pintér Sándor belügyminiszterhez is eljuttatták- és magyarázatot követel az esettel kapcsolatban, hogy miként lehetséges az, hogy egy állami szervezetnél,munkaidőben toborozzák az OKF kéményseprőit egy piaci alapon működő magán vállalkozás részére.S ami a leginkább felháborító, hogy egyes állítások szerint ebben a hivatásos állomány egyes tagjai is aktívan közreműködnek,az ajánlatot nem elfogadó munkavállalókat pedig kirúgással fenyegetik.

    Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

Ám nem sokat váratott magára a válasz – a katasztrófavédelem rideg, távolságtartó, sőt, helyenként iróniagyanús rövid sorozattal próbálta padlóra küldeni ellenfelét:

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság határozottan cáfolja a kéménysepréssel kapcsolatban ma megjelent alaptalan és félrevezető hírt, amely szerint a szervezet "kiszervezné a kéményseprést".

A katasztrófavédelem csak a lakossági szektorban végzi a kéményseprést, ezt a munkát pedig nem készül cégek részére átadni vagy kiszervezni. 

Az ipari kürtőket és a gazdálkodó szervezetek tulajdonában lévő kéményeket nem a katasztrófavédelem, hanem változatlanul a kéményseprőcégek ellenőrzik és tisztítják az egész országban. A valótlan híresztelés szerint azt a piaci szolgáltatást készül kiszervezni a katasztrófavédelem, amelyet nem is lát el.

    Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

De nem olyan fából faragták a kéményseprőket, hogy csak úgy ennyiben hagyták volna – menetrend szerint érkezett a válasz, amely egyenesen a politikai kommunikáció szintjére repítette a párbajt:

 

Nyílt levél a Katasztrófavédelem szóvivőjéhez

Tisztelt Szóvivő Úr!

Természetesen megértem, hogy mint a BM OKF országos szóvivője harcias mód próbálja védeni a mundér becsületét azonban a mai nyilatkozatát illetően érdemes lenne tisztázni egy-két esetleges kommunikációs félreértést amit felteszem csak a figyelmetlenségének tudható be.

A mai MTI részére eljuttatott közleményünkben -ahogy korábban sem -egy szóval sem állítottuk, hogy a lakossági kéményseprést kívánnák esetleg "kiszervezni" sőt konzekvens módon hangsúlyoztuk, hogy az amiről mi nyilatkoztunk az konkrétan a piaci szolgáltatás területét érintené még pedig oly módon, hogy önök hallgatólagosan bár de lehetőséget kívánnak a jövőben biztosítani a kéményseprő munkavállalóik részére egy másodállásban végezhető tevékenységre amit egyenlőre egy bizonytalan tulajdonosi hátterű magán vállalkozás biztosítana részükre s melynek toborzó munkájában több, jelenleg is az önök állományában foglalkoztatott munkavállaló is aktív résztvevője.

Javasolnám, hogy a jövőben figyelmesebben olvassa át a témában kiadott közleményünket és akkor a valóságnak megfelelő és hiteles tájékoztatást tudnak majd adni a közvéleménynek ami úgy gondolom az önök esetében evidencia!

Üdvözlettel:

        Vámos Csaba
           elnök

 Itt tartunk most, de őszintén meglepne, ha a napokban nem folytatódna a Nagy Kürtőháború. 

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.