Súlyos csatát vív a KOSZ

/ 2017.03.06., hétfő 19:00 /

Paks árnyékában alig kapott figyelmet a mai nap legádázabb küzdelme, amit a kéményseprők szakszervezete vív a katasztrófavédelem ellen. Vagy fordítva. A felek által választott fegyvernem a közlemény – íme, időrendiben a ma eldurrantott kommunikációs bombák.

A szakszervezeté volt az első lövés, és elnézve a címet és az írásképet, igencsak erősen nyitottak:

Kormos hozomány?!

A napokban jutott a tudomásunkra miszerint a BM OKF GEK- Hajdú Márton szóvivő korábbi állításával ellentétben - mégiscsak kiszervezni készül a piaci kéményseprő-ipari szolgáltatást.Ennek ékes bizonyítéka, annak az Országos Kéményseprő Ellenőrző Szolgáltató Kft.-nek a bejegyzési folyamata melynek tulajdonosi hátterét egyenlőre sűrű homály fed, annyi azonban biztos, hogy a fővárosi Főkétüsz Kft. egyik "mezei" kéményseprője van megnevezve mint ügyvezető igazgató a munkaszerződésekben vagy ő csak egy stróman lenne?

A KOSZ írásban fordult mind a BM OKF GEK mind a Főkétüsz Kft.igazgatójához- mely levelet Pintér Sándor belügyminiszterhez is eljuttatták- és magyarázatot követel az esettel kapcsolatban, hogy miként lehetséges az, hogy egy állami szervezetnél,munkaidőben toborozzák az OKF kéményseprőit egy piaci alapon működő magán vállalkozás részére.S ami a leginkább felháborító, hogy egyes állítások szerint ebben a hivatásos állomány egyes tagjai is aktívan közreműködnek,az ajánlatot nem elfogadó munkavállalókat pedig kirúgással fenyegetik.

    Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

Ám nem sokat váratott magára a válasz – a katasztrófavédelem rideg, távolságtartó, sőt, helyenként iróniagyanús rövid sorozattal próbálta padlóra küldeni ellenfelét:

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság határozottan cáfolja a kéménysepréssel kapcsolatban ma megjelent alaptalan és félrevezető hírt, amely szerint a szervezet "kiszervezné a kéményseprést".

A katasztrófavédelem csak a lakossági szektorban végzi a kéményseprést, ezt a munkát pedig nem készül cégek részére átadni vagy kiszervezni. 

Az ipari kürtőket és a gazdálkodó szervezetek tulajdonában lévő kéményeket nem a katasztrófavédelem, hanem változatlanul a kéményseprőcégek ellenőrzik és tisztítják az egész országban. A valótlan híresztelés szerint azt a piaci szolgáltatást készül kiszervezni a katasztrófavédelem, amelyet nem is lát el.

    Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

De nem olyan fából faragták a kéményseprőket, hogy csak úgy ennyiben hagyták volna – menetrend szerint érkezett a válasz, amely egyenesen a politikai kommunikáció szintjére repítette a párbajt:

 

Nyílt levél a Katasztrófavédelem szóvivőjéhez

Tisztelt Szóvivő Úr!

Természetesen megértem, hogy mint a BM OKF országos szóvivője harcias mód próbálja védeni a mundér becsületét azonban a mai nyilatkozatát illetően érdemes lenne tisztázni egy-két esetleges kommunikációs félreértést amit felteszem csak a figyelmetlenségének tudható be.

A mai MTI részére eljuttatott közleményünkben -ahogy korábban sem -egy szóval sem állítottuk, hogy a lakossági kéményseprést kívánnák esetleg "kiszervezni" sőt konzekvens módon hangsúlyoztuk, hogy az amiről mi nyilatkoztunk az konkrétan a piaci szolgáltatás területét érintené még pedig oly módon, hogy önök hallgatólagosan bár de lehetőséget kívánnak a jövőben biztosítani a kéményseprő munkavállalóik részére egy másodállásban végezhető tevékenységre amit egyenlőre egy bizonytalan tulajdonosi hátterű magán vállalkozás biztosítana részükre s melynek toborzó munkájában több, jelenleg is az önök állományában foglalkoztatott munkavállaló is aktív résztvevője.

Javasolnám, hogy a jövőben figyelmesebben olvassa át a témában kiadott közleményünket és akkor a valóságnak megfelelő és hiteles tájékoztatást tudnak majd adni a közvéleménynek ami úgy gondolom az önök esetében evidencia!

Üdvözlettel:

        Vámos Csaba
           elnök

 Itt tartunk most, de őszintén meglepne, ha a napokban nem folytatódna a Nagy Kürtőháború. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.