valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

http://valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

Svájci út: Orbán a fideszes potentátokat tesztelte a netadó ügyével?

/ 2014.11.05., szerda 13:05 /
Svájci út: Orbán a fideszes potentátokat tesztelte a netadó ügyével?

A nagyvonalúság a Fideszben legfeljebb rendszerhibaként van jelen – ebben G. Fodor Gábor is egyetért Török Gáborral, ahogy André Goodfriend amerikai ügyvivőt is mindketten profinak látják. De mi lehet még az amerikaiak tarsolyában? Páros interjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A Heti Válasz kérdéseire válaszolt a két ismert politikai elemző, G. Fodor Gábor és Török Gábor. Minthogy pletykaszinten G. Fodor munkahelye, a Századvég is érintetté vált az amerikai kitiltási ügyben, nem kerülhettük meg a forró témát.

– G.F.G.: Nem tudom, kik vannak a listán. Azt tudom, hogy mi a Századvég kuratóriumában mind kértünk beutazási engedélyt Amerikába. Meg is kaptuk. Úgyhogy mindenkit be fogunk perelni, aki azt állítja, hogy…

– T. G.: A tulajdonosok is kértek beutazási engedélyt?

– G.F.G.: Az Alapítvány kuratóriumáról tudok nyilatkozni, abban vagyok benne. Mindannyian utazhatunk Amerikába. Mindenesetre az amerikai ügyvivő elbizonytalanítást célzó nyomásgyakorlása nagyon ügyes. 

Török Gábor szerint „elméletileg el lehet képzelni olyan, mindent átszövő korrupciós gyakorlatot, amely, ha nyilvánosságra kerül, a miniszterelnök nem maradhat a helyén.” A kormány érdeke Török szerint most az lenne, hogy megszüntesse a bizonytalanságot, tehát tisztáznia kellene, mi történt. Ha nem teszi, a látszat az, hogy a kormány fél attól, mit tudnak az amerikaiak. G. Fodor másképp látja. Szerinte, ha van is félelem, az nem az ügyből magából fakad, hanem abból: ha az amerikaiak elszánják magukat a beavatkozásra, a világ bármely pontján, ezt általában sikerrel teszik. Vagyis az aggodalmat a lehetséges következmény váltja ki, nem az ügy maga. Végigbeszéltük a netadós történetet; G. Fodor Gábor felvázolta az ügy egyik lehetséges értelmezését: „Orbán eltűnt pár napra, Svájcba. »Lássuk, mire mentek nélkülem ti, akik a trónkövetelők és egymás vetélytársai vagytok!« Mire mentek? Összezavarodtak egytől egyig. Nemhogy félkarú óriások nem voltak – dönteni sem mertek.”

A két elemző azt is kitárgyalta, viselkedhet-e ebihalként a skorpió – azaz, hogy képes-e a kormány saját politikájának korrekciójára. 

Válaszok a november 6-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.