heti-valasz.hu/itthon/puncshu-kereszteny-uzletember-es-ellenzeki-muvesz-a-botranyos-tarskereso-mogott-125126

http://heti-valasz.hu/itthon/puncshu-kereszteny-uzletember-es-ellenzeki-muvesz-a-botranyos-tarskereso-mogott-125126

Szájer: „Büszke vagyok arra is, amikor ellenünk tüntetnek”

/ 2014.11.05., szerda 10:18 /
Szájer: „Büszke vagyok arra is, amikor ellenünk tüntetnek”

Én, aki a Kádár-rendszer ellen kezdtem a küzdelmet, büszke vagyok arra is, amikor ellenünk tüntetnek az emberek, mert ezt a jogukat mi vívtunk ki – mondja Szájer József. A fideszes európai parlamenti képviselő tapasztalatból tudta, hogy a netadó kemény dió, az EU és az amerikaiak nyomásgyakorlását viszont kikéri magának. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„A magyar útkeresés nem ütközik semmilyen uniós szabályba. Az alapszerződés nem mond olyat, hogy nem lehet megadóztatni a multikat. Ez nemzeti hatáskör. Inkább öröknek kikiáltott, de már ezer sebből vérző doktrínákat szegtünk meg” – mondja Szájer József a Heti Válasznak adott, csütörtökön megjelenő címlapinterjúban. A fideszes európai parlamenti képviselő szerint  erős gazdasági csoportok ellenérdekeltek abban, hogy ezek terjedni kezdjenek, hogy mondjuk Görögországban, Portugáliában is a rájuk kivetett különadókból fedezzék a terheket. „Szerintünk a társadalmi igazságosság ezt követelné.” S hogy mindehhez akkor miért kell még a hanyatló Nyugatról, az oroszok sztárságáról, az illiberális állam építéséről is beszélni?Szájer szerint ezek a példák mutatják, „hogyan forgatták ki a szavainkat”.

Szájer egyáltalán nem lelkesedik a kínai rendszerért, amely „azoknak a velem egykorú egykori diákoknak a holttestére épül ma is, akiket akkor öltek meg, amikor mi itthon éppen megdöntöttük a kommunista rendszert.” Magyarországon egyébként, ahogy ezt a múlt heti tüntetés is mutatja, semmi sem fenyegeti a gyülekezés szabadságát – hívja fel a figyelmet Szájer. „Én, aki a Kádár-rendszer ellen kezdtem a küzdelmet a nyolcvanas években, büszke vagyok arra is, amikor ellenünk tüntetnek az emberek, mert ezt a jogukat akkoriban mi vívtunk ki.”

Szájer József a netadóról előre tudta, hogy kemény dió, de a november 6-i Heti Válaszban az amerikaiak is megkapják tőle a magukét. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.