Szegény, szegény Szily Laci!

/ 2014.11.04., kedd 19:17 /

Nyilván ismerik az érzést, amikor a filmben a szerencsétlen főantihős annyira csetlik-botlik, hogy az már nézhetetlen. Amikor a szánalom mindent elborít legbelül, s inkább eltakarjuk a szemünket a nagyon kínos jelenetnél.

No, így éreztem magam ma, amikor Szily Laci posztját olvastam a Cink.hu-n. Többször meg kellett állnom az olvasásban, annyira megsajnáltam.

Szegény Szily Laci!

A történet röviden: antihősünk nem átallott találkozni Deutsch Tamással, aki kikérte a véleményét netügyben, ha már nemzeti konzultáció (elég hülye szóösszetétel – még Deutsch szerint is). Mivel Szily a neten létezik, amcsi pénzből tesztel valamit a Cinkkel, elég logikus lépés őt megkeresni netügyben. Az, hogy igent mond és találkozik Deutsch Tamással, majd erről beszámol a felületén, a legtermészetesebb lépés.

De nem ám a szekértáboragyú kommentelőknek! Azok jól szétverték Szily virtuális fejét, mer' mégis hogy állhatott szóba egy fideszessel!

Röhöghetnék, amiért a kolléga belehuppant a verembe, amelyet ő is nagy erővel ásott évekig, de nem röhögök, mert tényleg szomorú látvány egy szűkölő, elbizonytalanodó netvezér, aki azon mereng: lehet, hogy ez volt élete eddigi legrosszabb cikkötlete. Mert Szily elvtársnak megmondták a kommentelők, hogy ideje nyilvános önkritikát gyakorolnia, s ő erre hajlandó is, ha tényleg hibát követett el...

Persze, hogy hajlandó. Ez a jó a sztoriban. Talán (igen, naivan egy picit bízom ebben) Szily is rádöbben a demokrácia, meg a politika természetére. Hátha jobban megért majd másokat is ezután, hogy ilyen, teljesen méltánytalan támadás érte az „övéi” részéről. Hátha felfogja a saját reakcióját. Annak okát, hogy másokat mindig stempliző, alázó, nagyszájú figuraként miért is nem hozta most is a szokásos formát. Bizony, azért nem, mert senki nem mehet teljesen szembe az övéivel. Az olvasóival.

Amikor tehát legközelebb Szily rögtön seggnyalózna majd valakit, aki mondjuk épp nem olyan hévvel üti-vágja a kormányt, amilyennel szerinte kellene, talán átgondolja, hogy a nagy gonzóság mellett is tekintettel kell lenni az olvasóra. Neki a főként libi táborra, nekem a főként konzervatívra. És hogy ez nem rossz. Ez természetes.

Van még valami jó, ezen túl is.

Az, hogy ha Szily nem is seggfejezheti le az olvasóit- kommentelőit, én simán megtehetem.

Megérdemlik.

A hiba az ő készülékükben van, nem Szilyében.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.