valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

http://valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

Keményen szembemenne az eddigi gyakorlattal Orbán új minisztere

/ 2014.06.12., csütörtök 11:40 /
Keményen szembemenne az eddigi gyakorlattal Orbán új minisztere

Az ország ügyvédje kíván lenni Trócsányi László igazságügy-miniszter; programadó interjújában elárulja: megvizsgálná, indokolt-e még az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása. Nem enged a tényleges életfogytiglanból és elmeséli, hogyan keverte össze a Le Monde Horthyt Petőfivel. Nagyinterjú a friss Heti Válaszban.

A párizsi nagykövetségből hazatérő Trócsányi László szeretné, ha a legfontosabb döntések nem egyéni képviselői indítványokként, hanem a kormány által megtárgyalt és benyújtott javaslatként kerülnének a parlament elé. „Miniszterként az a feladatom, hogy Magyarországon alkotmányos jogszabályok szülessenek, és megfeleljenek az uniós jognak is. Csak akkor tudok eleget tenni ennek, ha bevonnak a törvényalkotásba” – fogalmaz. 

Egyik feladata lesz a Magyarországgal kapcsolatos túlfűtöttség hűtése. „Számomra a véleménynyilvánítás szent, de sajnálattal tapasztaltam, hogy például a Le Monde című folyóirat a budapesti Petőfi-szobrot Horthy-szoborként írta le a főoldalán, a helyreigazítási kérelem viszont a halálozási rovatban jelent meg, két hónappal később” – közöli a Heti Válasznak adott interjújában. 

Az Alkotmánybíróság költségvetéssel kapcsolatos jogköreinek korlátozásáról azt mondja, „bízom benne, hogy ezt a szabályt előbb-utóbb megszüntethetjük. A döntéskor a gazdasági válságból való kilábalás volt a tét” – nem tartja ugyanis szerencsésnek, ha a gazdasági kérdésekben az indítványozóknak azonnal külföldi fórumokhoz kell fordulniuk hazai jogorvoslati lehetőség híján. „A tényleges életfogytiglan kifejezést nem szeretik nyugaton, sérti a fülüket, de azért a legveszélyesebb bűnözőket ők sem engedik ki soha. A magyar kormány viszont úgy gondolja, neki a szóra is szüksége van. Az alaptörvényben szerepel a tényleges életfogytiglan, és maradni is fog” – mondja. 

A miniszterrel készült teljes interjú a Heti Válasz június 12-i számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.