valasz.hu/itthon/farkashazy-havasnak-ne-szorakozz-velem-mindig-mikor-egyutt-vagyunk-120811

http://valasz.hu/itthon/farkashazy-havasnak-ne-szorakozz-velem-mindig-mikor-egyutt-vagyunk-120811

Szenzációs hír: kínai segítséggel már megint megtalálták Petőfit

/ 2015.03.12., csütörtök 13:40 /

Miután az MTA ízekre szedte állításaikat, pénteken a kínai Igazságügyi Minisztérium szakértőivel próbálja igazoltatni elméletét Petőfi Sándor állítólagos leleteiről Morvai Ferenc. Ja, és a költő Széchenyi István törvénytelen gyermeke volt.

„Most ott tart a vizsgálat, hogy a Petrovics család leszármazottaitól vett vérmintát hasonlítják össze a költő csontmintájával. Megvannak az eredmények is, a vérminták és a csontokból nyert DNS-ek 99,9 százalékos azonosságot mutatnak, erről Morvai Ferenc és a kínai Igazságügyi Minisztérium szakértői most pénteken sajtótájékoztatón számolnak be” – írja a mai Demokratában Hankó Ildikó. A lap tudományos újságírója – a Petőfi-kutató néhai Kiszely István özvegye – írásában sorra veszi a kérdés közel három évtizedes történetét onnantól, hogy a szibériai Barguzinban 1989-ben állítólag megtalálták a költő földi maradványait (a Magyar Tudományos Akadémia szerint ez képtelenség, annál is inkább, mivel egy nő csontjairól van szó) a legutóbbi expedíciókig, melyek szerintük mindenben alátámasztják – a hivatalos tudomány által többszörösen megcáfolt – elméletüket.

A sok kudarc ellenére a Petőfi-hívők nem adják fel, és rendre a nyilvánosság elé tárják „minden kétséget kizáró” eredményeiket. Legutóbb Drábik János, Magyarország első számú összeesküvés-gyárosa jóvoltából az kapott lábra, hogy Petőfi Sándor Széchenyi István törvénytelen gyermeke volt. A szerző ezt „a legnagyobb magyar” egyik levelének következő részletéből olvassa ki:  „Mint a látnok, aki az utóbbi időben támadt, mint például Petőfi — aki az én fiam s akinek anyját én, mint sok mást is éhen halattam — pontosan eltalálta az én arcképemet a »Felhők«-ben.” Amint azonban az irodalomtudósok figyelmeztetnek, az apaságot Széchenyi átvitt értelemben használta – már csak azért sem tehetett másként, mert a gróf Petőfi Sándor fogantatásának időpontjában, pontosan 1822. március 1-je és szeptember 26-a között Wesselényi Miklóssal együtt külföldön tartózkodott.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.