Szeressük a szarkákat!

/ 2018.08.02., csütörtök 17:00 /
Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Orbán Zoltánt gyakran keresik meg a legelképesztőbb kérdésekkel, amelyek mind ugyanarra vezethetők vissza: a mai kor embere annyira eltávolodott a természettől, hogy a legalapvetőbb törvényszerűségekkel sincs tisztában. Arra a felvetésre például, hogy megszaporodtak azok a Facebook-bejegyzések, amelyek arról szólnak, hogy az erkélytulajdonosok újabban már nem galambokkal, hanem a városban csak nem olyan régen megjelent szarkákkal hadakoznak, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője kezébe temeti az arcát és így válaszol: „A szarkákkal nem kell, nincs miért hadakozni”. A madarak ingyenes jelzőeszközként csak arra figyelmeztetnek, hogy nem jó irányba tart az emberiség, és mire rájövünk, hogy meg kellett volna becsülni a szarkákat, addigra késő lesz.

„A fejlett nyugati világban élő ember elképesztő tévedésben van – mondja. – Ülünk a kényelmes lakásunkban, a táplálék megszerzése négy másodpercet sem igényel, és azt gondoljuk, hogy ránk nem vonatkoznak a természeti törvények.” Szerinte az elmúlt két-három év dermesztő ismeretcsökkenést hozott felszínre a Facebooknak köszönhetően, az embereknek fogalmuk sincs például arról, hogy ha nincs szarka, akkor nincs mezőgazdaság.

címlap2018_08_02_300px

 

 

 

 

 

 

 

A teljes cikk elolvasható a legfrissebb Heti Válaszban. Lapunk jelenleg kizárólag elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.