Baloldali megmondó Szigetvárinak: „Maguk megérdemlik a bukást”

/ 2014.03.16., vasárnap 13:54 /

„Magának egy kampány közelébe sem lenne szabad menni” - akadt ki Balogh S. Éva történész, a Klubrádióból és a Galamusról ismert baloldali közíró Szigetvári Viktorra, az Együtt 2014 társelnökre. Szigetvári „bűne” az volt, hogy Twitter-csatornáján jobbnak nevezte két magyar újságíró cikkét Kim Lane Scheppele amerikai alkotmányjogász hazánkkal kapcsolatos fejtegetésénél.

„Jogilag és tartalmilag Kim Lane Scheppele-nél pontosabb és mégis visszafogott értékelés Plankó és Herczeg uraktól” - Szigetvári Viktor, a Bajnai-féle Együtt 2014 társelnöke ezzel a rövid bejegyzéssel ajánlotta a 444 napokban megjelent írását Twitter-csatornáján. Szigetvári arra utalt, hogy a portál választásokról szóló elemzését jobbnak találja, mint Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem Magyarországgal foglalkozó alkotmányjogászának korábban megjelent fejtegetéseit.

Ennyi is elég volt Balogh S. Évának, a baloldali fórumokról (többek között: Klubrádió, Galamus-csoport) ismert történész-közírónak, hogy rendesen nekiessen néhány válaszbejegyzéssel. Az itt elérhető beszélgetésben látszik, amint a baloldali „megmondó” többek között így ír Szigetvárinak: „Maguk megérdemlik a bukást”, „Mi itt halálra dolgozzuk magunkat és maguk meg mindent elrontanak” „Kimnek szerintem túl jó véleménye volt magáról”, „Magának fogalma nincs, hogy mit csinál” stb. Mindezt Kim Lane Scheppele védelmében.

Szigetvári védekezése szerint ő nem akarta bántani a „Magyarország-szakértéseivel” már többször kitűnt Scheppelét, egyszerűen egy jó cikket ajánlott.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.