Szigorúan titkos fertőzések – kormányzati terv a kórházi járványok ellen

/ 2018.07.15., vasárnap 08:20 /
Szigorúan titkos fertőzések – kormányzati terv a kórházi járványok ellen

Magyarország három okból is különösen veszélyeztetett: a húsok kiugróan magas gyógyszerszennyezettsége, a kórházi vizesblokkok elhanyagoltsága és a tények titkolása miatt. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

 

A kórházi fertőzések záros határidőn belül több halálos áldozatot követelhetnek Európában, mint a rákbetegség. A friss Heti Válaszban azt vizsgáljuk, ebben a helyzetben tényleg korszakhatár lehet-e a kormány új rendelete. A nehézségeket a közvélemény előtt nem ismert halálos veszedelem, a CDI nevű baktérium történetén mutatjuk be. A toxintermelő kórokozó az ezredforduló környékén előbb Amerikában „vadult meg”, 2009-ben pedig már nálunk is: a 2011-ig eltelt három év alatt 24 járványért lett felelős, összesen 3200 embert, köztük több mint 700 egészségügyi dolgozót is megfertőzve, 18 halálesetet okozva. A kór 2016-ban egyetlen év alatt már ötezer embert betegített meg a kórházakban, közülük 1500 halt meg. A tisztiorvosi szolgálat szerint a halálesetek felét biztosan nem a baktérium okozta (ami annyit jelent, hogy súlyos betegségük miatt fertőzés nélkül is meghaltak volna, csak talán kevesebb szenvedéssel), 175 esetben viszont egészen bizonyosan ez volt a halál oka.

A fertőzés ideális táptalajra lelt hazánkban. A CDI ugyanis különösen gyorsan terjedhet ott, ahol őszinte szembenézés helyett elfedik a problémákat, mert attól rettegnek, hogy kórházi botrány lesz belőlük. De hogyan függ össze mindezzel a nővérhiány? Tényleg megelőzhetőek ezek a sokszor halálos nyavalyák közönséges szappannal? Lehetséges ez, amikor fertőzésük esetén gyakran nem hat ellenük a legmodernebb antibiotikum sem? És hogyan függ össze mindez a húsfogyasztással? A baromfikkal tömegesen etetett gyógyszerekkel? Hathatós lehet-e egy kormányrendelet a kórházi járványok ellen?

Azt állítjuk, hogy igen. Részletek a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.