valasz.hu/itthon/keszthely-az-uj-felcsut-123451

http://valasz.hu/itthon/keszthely-az-uj-felcsut-123451

Szijjártó Péter őszinte pillanata: „megkínoztak az Európai Parlamentben”

/ 2017.12.11., hétfő 10:30 /

Múlt héten Bécsben rendezték az EBESZ külügyminisztereinek kétnapos ülését. Az eseményen ott volt Szijjártó Péter is, aki a múlt csütörtöki európai parlamenti meghallgatása után néhány órával már arról beszélt az osztrák fővárosban, hogy „erősíteni kell a keresztény közösségek védelmét szerte a világon, mert sokfelé egyre nehezebb a helyzetük”.

A külügyi csúcson megannyi kétoldalú találkozót is bonyolítottak. Szijjártó találkozott például Kurt Volkerrel, az Egyesült Államok Ukrajnáért felelős különmegbízottjával, illetve ukrán kollégájával, Pavlo Klimkinnel. Mint azt az MTI híradásából tudjuk, mindkettejükkel közölte a magyar kormány feltételeit az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban. Arról azonban sem a miniszter, sem a távirati iroda nem számolt be – nem úgy az orosz külügy –, hogy a magyar külügyminiszter zárt ajtók mögött találkozott Szergej Lavrovval is.

Az itthon ismét diszkréten kezelt újabb magyar–orosz találkozón „Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor augusztusi megállapodásai alapján gazdasági és energetikai kérdésekről” és az ukrán kormány kisebbségpolitikájáról beszéltek. Az orosz külügy Instagram-csatornája egy rövid videót is közöl a megbeszélés kezdetéről: ezen a kézfogáskor Szijjártó előbb megköszöni Lavrovnak, hogy találkozott vele, majd miután helyet foglalnak, kedélyesen ezt közli vele: „Ma reggel megkínoztak az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottságában. A magyarországi emberi jogi helyzetről és a jogállamiságról kérdeztek – csak, hogy tudja, kivel ül most szemben.”

Lavrovval együtt mi is inkább nevetünk, mint sírunk ezen.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?