Szima Judit büntetése halálos ítélet: az Élőlánc Áderhez fordult

/ 2017.05.12., péntek 14:30 /

Börtönbe vonult csütörtökön Szima Judit – a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárát tavaly novemberben ítélte jogerősen öt év letöltendő szabadságvesztésre a Zalaegerszegi Törvényszék egyebek mellett folytatólagosan, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás és sikkasztás miatt.

A vád szerint a főtitkár 2010 augusztusa és 2011 januárja között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, továbbá lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére.

A bíróság szerint a sikkasztás értéke 22 millió forint volt.

Az ítéletet ugyanakkor nem mindenki tartja az igazság győzelmének: a Kishantos-ügyben ismertté vált Ács Sándorné, aki ma az Élőlánc elnökségi tagja, levélben fakadt ki.

Idézzük. 

„Ismerem Szima Juditot, tudom, hogy ártatlan... sőt, a legmagasabb kitüntetést érdemelné.

Ő volt az egyetlen rendőr, aki nyilvánosan kiállt 2006 őszén, és figyelmeztette rendőrtársait, hogy ne kövessenek el törvénytelenséget. Üldöztetése már a baloldali kormány idején megkezdődött. Az Élőlánc Magyarországért már ekkor kiállt mellette. Megdöbbentő módon a jobboldali kormány nem fordított ezen a szégyenletes helyzeten, nem rehabilitálta Szima Juditot, hanem még brutálisabb fokozatba kapcsolva folytatta a meghurcoltatást. Most 5 év börtönbüntetésre ítélték ártatlanul…

A koholt vád szerint a szakszervezet pénzén újította fel a házát.

Az elmúlt évek során többször is jártam Juditnál. A teljesen átlagos kétszintű házának TELJES alsó szintjét – tehát a teljes lakóteret átengedte az általa vezetett szakszervezetnek, a TMRSZ-nek! Kislánya ott nőtt fel az akták és íróasztalok között. Magánéletük nem volt. Tehát amikor a házát felújította, akkor a TMRSZ székházát újította fel! Ezért a teljesen törvényes módon lebonyolított házfelújításért ítélték 5 év (!) börtönbüntetésre…

(...)

Háza egész alsó szintje végig volt polcozva és a polcok dugig megtömve az ügyek aktáit tartalmazó dossziékkal, melyek katonás rendben sorakoztak a polcokon.
Pezsgett az élet abban az irodában – bizony elhasználódott az épület. Láttam az irodát felújított állapotában – semmi luxus nem volt benne, csak tisztább, szebb lett.
Az elmúlt évek meghurcoltatásai kikezdték Judit egészségét. Munkatársai szerint a börtönbüntetés egyenlő a halálos ítélettel számára. Kislánya pedig, akit férje tragikus halála óta egyedül nevel – jövedelem nélkül magára marad…”

Az Élőlánc Szima Judit ügyében Áder Jánoshoz fordult. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.