Fordulat: Fidesz-képviselő is megjelent az MSZP-mogulok buliján

/ 2014.05.15., csütörtök 05:36 /

Nem kapott meghívót a Puch László volt MSZP-kincstárnok által szervezett „búcsúbulira” Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője mégis megjelent a helyszínen.

A bukott baloldal újra arra készül, hogy Brüsszelből próbálja megakadályozni a magyar kormány munkáját és lejáratni Magyarországot, de ezt nem fogjuk hagyni - mondta a Fidesz szóvivője a harkányi Dráva Hotel Thermal Resort előtt.

Ebbe a szállodába szervezett „baráti találkozót" szerdára és csütörtökre az Országgyűléstől búcsúzó szocialista politikusoknak - köztük Nyakó Istvánnak, Steiner Pálnak, Szekeres Imrének - Puch, az MSZP baranyai elnöke.

„Az MSZP volt pénztárnoka ebbe a harkányi wellness szállodába invitálta a bukott baloldal szereplőit, hogy elemezgessék a választási vereségük okait, de a választók akarata világos volt: azt mondták április 6-án, amit már négy éve is, hogy nem kérnek többé a bukott baloldalból" - fogalmazott a Fidesz szóvivője.

Hoppál Péter hangsúlyozta: az emberek sem a baloldal szereplőiből, sem a politikájából, sem a stílusából nem kérnek. „A választókat nem lehet megvezetni, a választáson mindenki saját szemével láthatta, hogy a magyar emberek véleményt nyilvánítottak: akkor sem kérnek a baloldali politikusokból, ha együtt vannak és akkor sem, ha külön-külön indulnak" - mondta.

A politikus szavai szerint mindegy, hogy a bukott baloldal szereplői kötnek, vagy nem kötnek alkalmi szövetséget. A helyzet egyértelmű: „ugyanazok akarják tönkretenni Magyarországot, akik ezt egyszer már megtették, és ma ebben a szállodában szövögetik újabb terveiket.

Hozzáfűzte: miután itthon elbuktak, arra készülnek, hogy Brüsszelből próbálják akadályozni a magyar kormány munkáját és lejáratni Magyarországot ugyanazokkal a módszerekkel, mint amikkel az elmúlt öt év európai parlamenti ciklusában tették.

A szavazókkal összefogva történelmi vereséget mértünk a baloldalra az országgyűlési választáson, és az európai parlamenti választáson is nemet fogunk mondani rá - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

Hozzátette: „nem fogjuk hagyni, hogy a bukott baloldal diktáljon Brüsszelből nekünk, magyaroknak, nem fogjuk engedni, hogy erre szövetkezzenek azok, akik egyszer már tönkretették az országot, a magyar emberek nem fogják engedni, hogy hátba támadják őket, ahogy azt az elmúlt években megtették".

Hoppál Péter arra az újságírói kérdésre, hogy miért tartotta fontosnak megszólalni a szocialista összejövetellel kapcsolatban, hiszen nem hivatalos, hanem baráti találkozóról van szó, azt válaszolta: olyan MSZP-s politikusok is vannak a meghívottak között, akik szerepelnek a párt európai parlamenti listáján. Az ő személyükben pedig veszély fenyegeti Magyarországot, mert folytatódhat az a politika, amit a korábbi években gyakoroltak.

A sajtótájékoztatót követően Puch László kijött a szálloda elé és üdvözölte Hoppál Pétert. A két politikus mosolyogva kezet fogott és néhány szót váltott egymással.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.