valasz.hu/itthon/tereles-lehet-a-szilvasygalambos-fele-kemugyben-bedobott-kihallgatasos-sztori-69113

http://valasz.hu/itthon/tereles-lehet-a-szilvasygalambos-fele-kemugyben-bedobott-kihallgatasos-sztori-69113

Szünnap liberális amerikai egyetemeken, hogy a diákok kisírhassák magukat

/ 2016.11.10., csütörtök 15:00 /

A Hillary Clinton vereségébe belebetegedett diákok számára több amerikai egyetem liberális oktatója szabadnapot adott, hogy a hallgatók túltehessék magukat a traumán.

„Tegnap éjjel a hányásig bőgtem. Még arra sem emlékszem, hogy el tudtam volna aludni” – panaszolta az interneten Brittany Schaubhut, hozzátéve: reggel bedagadt szemekkel virradt rá a nap, és úgy érezte, szerdán nincs lelki ereje szembenézni azzal az országgal, amely Donald Trumpot hozta ki győztesnek.

A los angelesi egyetemista egyike azon amerikai diákok tömegeinek, akik valósággal belebetegedtek Hillary Clinton vereségébe. Ezzel szembesülve több felsőoktatási intézmény liberális oktatója gyásznapot hirdetett, és bejelentette: szerdára szabadnapot rendel el, hogy mindenkinek legyen módja túltenni magát a megrázkódtatáson.

„Mivel a tegnap esti választás sok diákot érzelmileg megviselt, lemondom a mai órámat, és a tesztírást péntekre halasztom. Nem kérdés, az ez esemény megváltoztatta az életünket. Talán történelmünk legtragikusabb fejleménye. Úgy hiszem, sokaknak idő kell, hogy a megosztó kampány után feldolgozza a történteket. Az óráimon sohasem politizálok, és egyik diákomat sem a pártállása alapján ítélem meg – ez nem a feladatom, és demokráciában élünk –, de azt gondolom, többen sokkos állapotban vagyunk, és ilyen előzmények után nem volna méltányos tesztet íratni” – közölte egyikük.

Egy másik oktató arról értesítette hallgatóit, hogy nemcsak a tervezett győzelmi pizzázás, hanem a szerdai óra is elmarad, társa pedig arra kérte a diákokat, hogy ne az egyetemre menjenek, hanem keressék fel és vigasztalják meg valamely rokonukat, barátjukat, aki maga alatt van Trump győzelme miatt.

A jezsuták által működtetett chicagói Loyola Egyetemen a diákok nem várták meg, hogy tanáraik lépjenek: több mint háromszázan írták alá azt a petíciót, amely kéri, hogy a szerda legyen szabadnap.

Történik mindez az Úr 2016. esztendejében, a demokrácia, a tolerancia és az épelméjűség legnagyobb dicsőségére.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.