Televíziós „sztárprofesszor” a vádlottak padján!

/ 2016.10.06., csütörtök 12:00 /

Évekig szerepelt a legkülönbözőbb televízióadásokban, mint rákkutató professzor, megtévesztve a betegeket és hozzátartozóikat. Pedig ilyen irányú diplomája sincs.

Alapos önvizsgálatra lenne szüksége jó néhány televíziós csatornának, amelyek a rákkutatás sztárjaként futtattak egy kuruzslót. A rákos vagy más krónikus, degeneratív folyamat lelassítható, megállítható, visszafordítható, GYÓGYÍTHATÓ – ezzel hirdette magát. Információink szerint Dávid Tamás azonos azzal a D. Tamás nevű férfival, aki ellen tegnap kezdődött büntetőper, mert nemhogy professzora nem volt annak a témának, amelyben tudósnak állította be magát, de ilyen tárgyú diplomája sincs. D. Tamás ugyanis állatorvos.

A per a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon kezdődött meg, ami sokakat meglephet, mivel a férfi évekig budapesti központú televíziók adásaiban szerepelt.

Máté Kinga bíró, a Győri Törvényszék szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta lapunk értesülését. (A bíróságok a jogerős ítéletig a vádlottak nevét adatvédelmi okokból nem hozhatják nyilvánosságra, ha az illető nem minősül közszereplőnek. Csak monogramot közölnek.)

Azt viszont elmondta, hogy a perben vádlottként szereplő férfi a Mosonmagyaróvár közelében fekvő Lébényben, a saját otthonában  is „rendelt”. Kuruzslás miatt kellett a vádlottak padjára ülnie, mert orvosnak adta ki magát, holott nincs orvosi diplomája. Állatokat ugyan gyógyíthatna, mivel 1964-ben állatorvosként szerzett oklevelet, ám ő rákbetegek embereket „kezelt”.

Tegyük hozzá, hogy nem is kis számban, hiszen a betelefonálós műsorainak egyik célja éppen a beteg emberekkel való kapcsolatfelvétel volt. A férfi nem ismeretlen a hatóságok számára, az egykori Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozóhoz köthető társaságokat a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábban 35,5 millió forint befizetésére kötelezte, amiért teakeverékeiről megalapozatlanul állította, hogy alkalmasak a rák gyógyítására. A Rák – visszajöttünk a halálból című kötetben (melynek Dávid Tamás a társszerzője) ez olvasható: „Előrehaladott, áttétes, terminális betegeknél is bizonyítják, hogy az esetek nagy százalékában (61%) a rákos vagy más krónikus, degeneratív folyamat lelassítható, megállítható, visszafordítható, GYÓGYÍTHATÓ.”

Dávid Tamás korábban rendszeresen feltűnt a televízió képernyőjén, 2005 és 2008 között csak a Fix Tv műsorán 668 alkalommal, teáját hamisan a gyógyszerészeti intézet által támogatott készítményként tüntetve fel, holott a hatóság szerint annak „nincs tudományosan alátámasztott klinikai hatása ezen betegségek ellen”. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) még étrend-kiegészítőként is elutasította nyilvántartásba vételi kérelmét. A cikkünket illusztráló fotón pedig látható, hogy az ATV, az Echo Tv és az RTL Klub is teret adott neki.

De nem ez szerepel a vádiratban, hanem az hogy D. Tamás az otthonában berendezett irodában és a fővárosban is hetente két-két alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket, akiknek egy termék és egy nagyon magas dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta, holott ennek rendeléséhez nem rendelkezett megfelelő végzettséggel.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az intravénás „kezelést” ápolók adták be a betegek lakásán. A magas dózisú C-vitamint és az ehhez szükséges eszközöket egy budapesti patikában szerezték be.

D. Tamás ellen kuruzslás a vád, a büntetőeljárás a károsultak feljelentésére indult meg ellene, a tanúk között betegek hozzátartozóit is meghallgatja majd a bíróság.

A Heti Válasz korábban cikksorozatban mutatta be a súlyos állapotú betegeken nyerészkedőket, és azt is, hogy a politika hogyan avatkozik be az egyébként bizonyítékon alapuló (vagy nem alapuló) ügyekbe. Dávid Tamás mellett a Jobbik állt ki, amikor a Gazdasági Versenyhivatal megbüntette. A párt azt hangoztatta: „immár nem pusztán a magyar emberek jogai, hanem a magyar emberek élete a tét”.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.