Televíziós „sztárprofesszor” a vádlottak padján!

/ 2016.10.06., csütörtök 12:00 /

Évekig szerepelt a legkülönbözőbb televízióadásokban, mint rákkutató professzor, megtévesztve a betegeket és hozzátartozóikat. Pedig ilyen irányú diplomája sincs.

Alapos önvizsgálatra lenne szüksége jó néhány televíziós csatornának, amelyek a rákkutatás sztárjaként futtattak egy kuruzslót. A rákos vagy más krónikus, degeneratív folyamat lelassítható, megállítható, visszafordítható, GYÓGYÍTHATÓ – ezzel hirdette magát. Információink szerint Dávid Tamás azonos azzal a D. Tamás nevű férfival, aki ellen tegnap kezdődött büntetőper, mert nemhogy professzora nem volt annak a témának, amelyben tudósnak állította be magát, de ilyen tárgyú diplomája sincs. D. Tamás ugyanis állatorvos.

A per a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon kezdődött meg, ami sokakat meglephet, mivel a férfi évekig budapesti központú televíziók adásaiban szerepelt.

Máté Kinga bíró, a Győri Törvényszék szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta lapunk értesülését. (A bíróságok a jogerős ítéletig a vádlottak nevét adatvédelmi okokból nem hozhatják nyilvánosságra, ha az illető nem minősül közszereplőnek. Csak monogramot közölnek.)

Azt viszont elmondta, hogy a perben vádlottként szereplő férfi a Mosonmagyaróvár közelében fekvő Lébényben, a saját otthonában  is „rendelt”. Kuruzslás miatt kellett a vádlottak padjára ülnie, mert orvosnak adta ki magát, holott nincs orvosi diplomája. Állatokat ugyan gyógyíthatna, mivel 1964-ben állatorvosként szerzett oklevelet, ám ő rákbetegek embereket „kezelt”.

Tegyük hozzá, hogy nem is kis számban, hiszen a betelefonálós műsorainak egyik célja éppen a beteg emberekkel való kapcsolatfelvétel volt. A férfi nem ismeretlen a hatóságok számára, az egykori Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozóhoz köthető társaságokat a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábban 35,5 millió forint befizetésére kötelezte, amiért teakeverékeiről megalapozatlanul állította, hogy alkalmasak a rák gyógyítására. A Rák – visszajöttünk a halálból című kötetben (melynek Dávid Tamás a társszerzője) ez olvasható: „Előrehaladott, áttétes, terminális betegeknél is bizonyítják, hogy az esetek nagy százalékában (61%) a rákos vagy más krónikus, degeneratív folyamat lelassítható, megállítható, visszafordítható, GYÓGYÍTHATÓ.”

Dávid Tamás korábban rendszeresen feltűnt a televízió képernyőjén, 2005 és 2008 között csak a Fix Tv műsorán 668 alkalommal, teáját hamisan a gyógyszerészeti intézet által támogatott készítményként tüntetve fel, holott a hatóság szerint annak „nincs tudományosan alátámasztott klinikai hatása ezen betegségek ellen”. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) még étrend-kiegészítőként is elutasította nyilvántartásba vételi kérelmét. A cikkünket illusztráló fotón pedig látható, hogy az ATV, az Echo Tv és az RTL Klub is teret adott neki.

De nem ez szerepel a vádiratban, hanem az hogy D. Tamás az otthonában berendezett irodában és a fővárosban is hetente két-két alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket, akiknek egy termék és egy nagyon magas dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta, holott ennek rendeléséhez nem rendelkezett megfelelő végzettséggel.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az intravénás „kezelést” ápolók adták be a betegek lakásán. A magas dózisú C-vitamint és az ehhez szükséges eszközöket egy budapesti patikában szerezték be.

D. Tamás ellen kuruzslás a vád, a büntetőeljárás a károsultak feljelentésére indult meg ellene, a tanúk között betegek hozzátartozóit is meghallgatja majd a bíróság.

A Heti Válasz korábban cikksorozatban mutatta be a súlyos állapotú betegeken nyerészkedőket, és azt is, hogy a politika hogyan avatkozik be az egyébként bizonyítékon alapuló (vagy nem alapuló) ügyekbe. Dávid Tamás mellett a Jobbik állt ki, amikor a Gazdasági Versenyhivatal megbüntette. A párt azt hangoztatta: „immár nem pusztán a magyar emberek jogai, hanem a magyar emberek élete a tét”.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.