valasz.hu/itthon/nem-orbanbol-gazdagszik-meg-kosa-127465

http://valasz.hu/itthon/nem-orbanbol-gazdagszik-meg-kosa-127465

Televíziós „sztárprofesszor” a vádlottak padján!

/ 2016.10.06., csütörtök 12:00 /

Évekig szerepelt a legkülönbözőbb televízióadásokban, mint rákkutató professzor, megtévesztve a betegeket és hozzátartozóikat. Pedig ilyen irányú diplomája sincs.

Alapos önvizsgálatra lenne szüksége jó néhány televíziós csatornának, amelyek a rákkutatás sztárjaként futtattak egy kuruzslót. A rákos vagy más krónikus, degeneratív folyamat lelassítható, megállítható, visszafordítható, GYÓGYÍTHATÓ – ezzel hirdette magát. Információink szerint Dávid Tamás azonos azzal a D. Tamás nevű férfival, aki ellen tegnap kezdődött büntetőper, mert nemhogy professzora nem volt annak a témának, amelyben tudósnak állította be magát, de ilyen tárgyú diplomája sincs. D. Tamás ugyanis állatorvos.

A per a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon kezdődött meg, ami sokakat meglephet, mivel a férfi évekig budapesti központú televíziók adásaiban szerepelt.

Máté Kinga bíró, a Győri Törvényszék szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta lapunk értesülését. (A bíróságok a jogerős ítéletig a vádlottak nevét adatvédelmi okokból nem hozhatják nyilvánosságra, ha az illető nem minősül közszereplőnek. Csak monogramot közölnek.)

Azt viszont elmondta, hogy a perben vádlottként szereplő férfi a Mosonmagyaróvár közelében fekvő Lébényben, a saját otthonában  is „rendelt”. Kuruzslás miatt kellett a vádlottak padjára ülnie, mert orvosnak adta ki magát, holott nincs orvosi diplomája. Állatokat ugyan gyógyíthatna, mivel 1964-ben állatorvosként szerzett oklevelet, ám ő rákbetegek embereket „kezelt”.

Tegyük hozzá, hogy nem is kis számban, hiszen a betelefonálós műsorainak egyik célja éppen a beteg emberekkel való kapcsolatfelvétel volt. A férfi nem ismeretlen a hatóságok számára, az egykori Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozóhoz köthető társaságokat a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábban 35,5 millió forint befizetésére kötelezte, amiért teakeverékeiről megalapozatlanul állította, hogy alkalmasak a rák gyógyítására. A Rák – visszajöttünk a halálból című kötetben (melynek Dávid Tamás a társszerzője) ez olvasható: „Előrehaladott, áttétes, terminális betegeknél is bizonyítják, hogy az esetek nagy százalékában (61%) a rákos vagy más krónikus, degeneratív folyamat lelassítható, megállítható, visszafordítható, GYÓGYÍTHATÓ.”

Dávid Tamás korábban rendszeresen feltűnt a televízió képernyőjén, 2005 és 2008 között csak a Fix Tv műsorán 668 alkalommal, teáját hamisan a gyógyszerészeti intézet által támogatott készítményként tüntetve fel, holott a hatóság szerint annak „nincs tudományosan alátámasztott klinikai hatása ezen betegségek ellen”. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) még étrend-kiegészítőként is elutasította nyilvántartásba vételi kérelmét. A cikkünket illusztráló fotón pedig látható, hogy az ATV, az Echo Tv és az RTL Klub is teret adott neki.

De nem ez szerepel a vádiratban, hanem az hogy D. Tamás az otthonában berendezett irodában és a fővárosban is hetente két-két alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket, akiknek egy termék és egy nagyon magas dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta, holott ennek rendeléséhez nem rendelkezett megfelelő végzettséggel.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az intravénás „kezelést” ápolók adták be a betegek lakásán. A magas dózisú C-vitamint és az ehhez szükséges eszközöket egy budapesti patikában szerezték be.

D. Tamás ellen kuruzslás a vád, a büntetőeljárás a károsultak feljelentésére indult meg ellene, a tanúk között betegek hozzátartozóit is meghallgatja majd a bíróság.

A Heti Válasz korábban cikksorozatban mutatta be a súlyos állapotú betegeken nyerészkedőket, és azt is, hogy a politika hogyan avatkozik be az egyébként bizonyítékon alapuló (vagy nem alapuló) ügyekbe. Dávid Tamás mellett a Jobbik állt ki, amikor a Gazdasági Versenyhivatal megbüntette. A párt azt hangoztatta: „immár nem pusztán a magyar emberek jogai, hanem a magyar emberek élete a tét”.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.