valasz.hu/itthon/apam-nem-volt-homoszexualis-kiraly-tamas-fia-allitja-apja-tipikus-nyolckeres-gyilkossag-aldozata-lett-124117

http://valasz.hu/itthon/apam-nem-volt-homoszexualis-kiraly-tamas-fia-allitja-apja-tipikus-nyolckeres-gyilkossag-aldozata-lett-124117

Tényleg elbukhat a kórházon a hiperfideszes tapolcai körzet?

/ 2015.04.09., csütörtök 09:35 /
Tényleg elbukhat a kórházon a hiperfideszes tapolcai körzet?

Milliárdos fejlesztést ígértek 2012-ben a tapolcai kórháznak megszűnő ágyaiért cserébe. Ám a kórház ma is építési terület, a betegek egy része kollégiumban lakik, s még élelmezésük is veszélybe került. Ősszel a Jobbik nyert, de tényleg elbukhat a kórházon egy hiperfideszes körzet? Exkluzív háttér a friss Heti Válaszban.

Már-már tragikomikus, hogyan lett Tapolcán a kórház a kampány fő témája; a Jobbik kórházvédőt indított képviselőjelöltként, az MSZP szerint mindenki az ispotályról kérdezi őket, a Fidesz pedig beszorult a kampányba és visszatáncol a 2012-ben hozott intézkedéseiből.

A leggyakoribb vád, hogy a kormány 2012-ben megszüntette a kórházat, és ezzel emberéleteket veszélyeztet. A tény ezzel szemben az, hogy Tapolcának 2012-ben már egyáltalán nem volt kórháza, csak azért hívták annak, mert a politikai érdek ezt kívánta. Addigra a szocialista kormányok már régen elvették a kórházi rangot az intézménytől azzal, hogy bezárták a nőgyógyászatát. Ez a lépés azt jelentette, hogy a sebészet is sorvadásnak indult, mert egyetlen olyan műtétet sem lehet ott elvégezni, amelynél akárcsak a gyanúja is felvetődik nőgyógyászati problémának, tehát annak, hogy altatásban, felnyitott hassal kell egy beteget távoli kórházba szállítani, ahol egy nőgyógyász befejezi majd az operációt.

A Heti Válasz összeállításából kiderül, a kormány 2012-ben azért döntött a maradék gyógyító sebészeti és belgyógyászati ágyak megszüntetése és az intézmény átfazonírozása mellett, mert a tapolcaiak nem nagyon vették igénybe a saját kórházukat. Kéthetente egy vakbélműtétért felesleges volt a sebészetet fenntartani. De miért sértődtek meg ezen annyira a tapolcaiak, hogy jobbikost választottak meg polgármesterüknek? Cikkünkben körbejárjuk a rehabilitációs célú 2,3 milliárdos uniós fejlesztést, amelynek van olyan része, amit idén januárban kezdtek csak építeni. S 2006-ig visszamenőleg elemezzük a Tapolca városban leadott szavazatokat, hogy megnézzük, biztosan a kórház 2012-es átalakítása távolította-e el a Fidesztől a várost.

Részletek a Heti Válasz április 9-i számában, amely elektronikus formában is megvásárolható a Digitalstandon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.