Téved a HVG: nem a borászlányok, hanem egy Fidesz-alapító tarolt Győr-Moson-Sopronban

/ 2016.02.05., péntek 12:00 /
Téved a HVG: nem a borászlányok, hanem egy Fidesz-alapító tarolt Győr-Moson-Sopronban

Nem a soproni borászatukról ismert Pfneiszl lányok, hanem a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója, a Fidesz alapító tagja, Szajkó Lóránt vállalkozó és felesége költötték a legtöbbet a Győr-Moson-Sopron megyei földárveréseken – derül ki a friss Heti Válaszból. Szajkó ráadásul az írásunkban bemutatott árverésen mesterségesen próbálta felnyomni az árat, önmagára licitálva.

A HVG két héttel ezelőtti, a novemberi–decemberi földárveréseken legnagyobb összeget költő családokat megyénkénti bontásban közlő táblázata tévesen a soproni Pfneiszl lányokat (Birgit és Katrin) tünteti fel Győr-Moson-Sopron megyei csúcstartónak. Holott ők „csak” 486 millió forintot költöttek 174 hektárra, míg Szajkó Lóránt vállalkozó és felesége összesen 950 millió forint értékű földvagyonra tettek szert.

A február 4-i Heti Válasz földügyi összeállításában bemutatjuk, hogy miért érte meg nagyon Szajkó mellett más, cégvezető „énnel” is rendelkező licitálóknak akár drágán elvinni egyes táblákat. Levezetjük, hogy sok liciten nyertes magánszemély hogyan képes az új földek segítségével adómentesen pénzt kivenni a vállalkozásából.

 

 

Mire bizonyíték Mészáros Lőrincék rekordméretű földbevásárlása? Hogyan nem teljesültek a kormány által meghirdetett egyenlő feltételek a liciteken? Válaszok és teljes háttér a Heti Válasz február 4-i számában. A lap elektronikusan a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.