Tévúton jár a magyar futball Szendrei József egykori spanyol légiós szerint

/ 2018.07.14., szombat 18:00 /
Tévúton jár a magyar futball Szendrei József egykori spanyol légiós szerint

„Az nem igaz, hogy mindenhol születnek labdarúgásban tehetséges gyerekek, csak nálunk nem” – mondja Szendrei József. Az egykori kiváló kapus szerint a mai kor Puskásait fel sem fedezzük vagy rosszul neveljük fel őket. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

„A zsigerekbe ivódott futballszeretet és tudás helyére nem érkezett megfelelő pótszer. A nyolcvanas években a gyorsaságban és erőnlétben megmutatkozó távolságot játékintelligenciával át tudtuk hidalni, de később a szakadék mind nagyobbra nőtt. A futball komoly szakmává nőtte ki magát, mi meg továbbra is a múltba kapaszkodtunk” – mondja Szendrei József a magyar foci kudarcainak okairól.

 

„Kubala László mondta nekem, amikor a Malagánál edzőm volt, hogy a futballszakma a futballistáké, ami nem jelenti, hogy minden játékosból jó edző lesz, de ha kicsúszik a futballszakma irányítása a futballisták kezéből, az lesz a labdarúgás halála. Magyarországon a szakkönyvekből tanult edzők elfoglalták a kulcspozíciókat, és úgy is nézünk ki. Megszakadt a vérvonal, amelyet újraépíteni szinte lehetetlen. Ráadásul bajnak látom azt is, hogy a külföldi edzők azok köréből kerülnek ki, akik saját hazájukban sem vitték semmire. Ha ott nem elég jók, mi miért remélünk tőlük csodát?”

A teljes interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.