Tévúton jár a magyar futball Szendrei József egykori spanyol légiós szerint

/ 2018.07.14., szombat 18:00 /
Tévúton jár a magyar futball Szendrei József egykori spanyol légiós szerint

„Az nem igaz, hogy mindenhol születnek labdarúgásban tehetséges gyerekek, csak nálunk nem” – mondja Szendrei József. Az egykori kiváló kapus szerint a mai kor Puskásait fel sem fedezzük vagy rosszul neveljük fel őket. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

„A zsigerekbe ivódott futballszeretet és tudás helyére nem érkezett megfelelő pótszer. A nyolcvanas években a gyorsaságban és erőnlétben megmutatkozó távolságot játékintelligenciával át tudtuk hidalni, de később a szakadék mind nagyobbra nőtt. A futball komoly szakmává nőtte ki magát, mi meg továbbra is a múltba kapaszkodtunk” – mondja Szendrei József a magyar foci kudarcainak okairól.

 

„Kubala László mondta nekem, amikor a Malagánál edzőm volt, hogy a futballszakma a futballistáké, ami nem jelenti, hogy minden játékosból jó edző lesz, de ha kicsúszik a futballszakma irányítása a futballisták kezéből, az lesz a labdarúgás halála. Magyarországon a szakkönyvekből tanult edzők elfoglalták a kulcspozíciókat, és úgy is nézünk ki. Megszakadt a vérvonal, amelyet újraépíteni szinte lehetetlen. Ráadásul bajnak látom azt is, hogy a külföldi edzők azok köréből kerülnek ki, akik saját hazájukban sem vitték semmire. Ha ott nem elég jók, mi miért remélünk tőlük csodát?”

A teljes interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.