Tiszavasváriban csendőrség alakul

/ 2011.03.11., péntek 10:15 /

Heteken belül megkezdi működését a csendőrség Tiszavasváriban. Fülöp Erik, a város jobbikos polgármestere azt mondta, hogy a közmunka ésszerűtlen megszüntetése az elmaradottabb keleti régióban fokozottan érezteti hatását.

A városőrség létrehozása már a Jobbik helyi programjában is szerepelt, adta hírül az Index. A képviselőtestület januárban döntött a szervezeti struktúráról, tíz ember kezdi meg a munkát ebben a hónapban.

A közterület-felügyelő intézkedésre jogosult, így a csendőrként vagy városőrként szolgálatban lévő személyek feladata elsősorban a bűnmegelőzés lesz, akik kapcsolatban állnak majd a polgárőrséggel és a rendőrséggel egyaránt.

A polgármester úgy gondolja, már annak visszatartó hatása lesz, hogy a bűnözéssel jelentősen fertőzött peremterületen folyamatosan jelen lesznek. Már most sok önkéntes jelentkezett, hogy szeretnének részt venni a munkában, mondta a polgármester.

Hozzátette: a közbiztonságot erősíteni hivatott új szervezet ünnepélyes keretek között kezdi majd meg működését. Fülöp Erik megjegyezte, semmilyen akadálya nincsen annak, hogy a tíz fővel induló szervezet a csendőrség nevet használja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.