valasz.hu/itthon/abszurdra-sikerult-az-uj-gyulekezesi-torveny-borton-jarhat-gyurcsany-kifutyuleseert-129207

http://valasz.hu/itthon/abszurdra-sikerult-az-uj-gyulekezesi-torveny-borton-jarhat-gyurcsany-kifutyuleseert-129207

Titkos kód? Orbán minisztere Goodfriend nyomdokain

/ 2015.01.16., péntek 08:09 /
Trócsányi László

Trócsányi László

Az m1 vendége tegnap este nagyjából negyed órán keresztül Trócsányi László igazságügy-miniszter volt. Normál esetben ettől az ide-oda kapcsolgató tévénéző nem kerül izgalomba, azonban talán elhivatottabb olvasóinak is feltűnik, hogy van valami szokatlan formavilág a műsorból származó fenti képen. Igen, a nyakkendőre gondolok. Azt vettem észre, hogy bármit mond tárcavezető úr, képtelenség a kimondott szavakra figyelni, csak azt próbálom kitalálni, hogy vajon mi lehet a nyakkendőjén. Kutyák? Leopárdok? Vagy ez valami új hatalmi szimbolika, amiből következtetni lehet a kormányon belüli mozgásokra?

Az online tárból követem ezeket a műsorokat, de még úgy sem sikerült kikockázni a részleteket. Az MTI fotótárban viszont megtaláltam egy korábbi sajtótájékoztatón ugyanezt a nyakkendőt. Innen már minden világos.

Fotó: MTI

Szavanna! Oroszlán, nőstény oroszlán, gnú, elefánt! (Utóbbi legfent, az agyaráról felismerhető.) Nézzük közelebbről.

Fotó: MTI

A téma egyáltalán nem új: André Goodfriend valóban figyelemreméltó nyakkendőstratégiája egyszer már mélyebb elemzésbe hajszolt minket. Mondjuk ő keményebb dió, mert nonfiguratív elemekkel és kifejezetten kihívó színekkel operál, de hát a fene tudja, talán ez is része az ellenség megtévesztésének. Trócsányi más: a bohókás szavanna Persányi Miklós-emlékdíjért kiált, célja pedig a keményebb vitapartnerek meglágyítása lehet. Vagy valami ilyesmi.

A fotótárban találtam tőle más érdekes nyakkendőt is.

Fotó: MTI

 

Fotó: MTI

 

Ígérem, figyelni fogjuk a politikai nyakkendőstratégiák fejleményeit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.