Tizenkilenc órája nincs áram Dél-Budán – Újabb fák dőlnek ki

/ 2015.07.09., csütörtök 10:01 /
Tizenkilenc órája nincs áram Dél-Budán – Újabb fák dőlnek ki

Felhívtuk az Elmű szóvivőjét, azt mondta: ezren dolgoznak, de türelem, mert ezekben a percekben is fák dőlnek ki.

Tizenkilenc órája nincs áram a XI. kerület egy részében - jelezte egyik olvasónk. Az áramszünet a háztartások jó részében azzal jár, hogy nincs meleg víz és főzni sem tudnak.

Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója szerint olvasónk panasza nem egyedi, sok száz helyen nincs áram jelenleg a főváros területén, ám nem hatalmas összefüggő területekre kell gondolni, hanem például egy-egy ház vagy az utca egy oldala esik ki a szolgáltatásból. Az okot a tegnapi vihar különleges voltában kell keresni, hasonló jelenséggel, mint ami szerdán pusztított a főváros térségében még nem találkoztak az Elmű-nél . A tornádószerű vihar sok forgószéltölcsért idézett elő és rengeteg fát döntött ki Budapesten, ez okozza a meghibásodások 90 százalékát. Kisebb részben az áll a hibák mögött, hogy a 40 fok feletti hőmérsékletről nagyon rövid idő alatt hűltek le a vezetékek. Vagyis nem egy nagy üzemzavart kell most kijavítani, hanem sok száz kicsit, és az elhárítást nehezíti, hogy most is dőlnek a fák a felázott talaj miatt, vagy azért, mert a megtépázott ágak levágása közben az egész növény kifordul, letörik.

Az Elmű valamennyi mozdítható munkatársa, ezer ember dolgozik a hibák elhárításán. Meg kell várniuk, amíg a katasztrófavédelem eltávolítja a kidőlt fákat, vagy levágja a letört ágakat, ezután férnek hozzá a leszakadt vezetékekhez. Elsőként a kórházak, egészségügyi intézmények, majd a közintézmények áramellátását biztosítják, ezután következnek a lakossági fogyasztók.

A szóvivő megköszönte a lakosság türelmét, és jelezte, hogy a tegnap keletkezett meghibásodásokról tudnak, sorban javítják ki őket. Mindenkit arra kért, hogy már csak az új hibákat jelentsék be az ügyfélszolgálatokon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.