Tóásó Előd szerint a CIA megkereste Rózsa-Florest

/ 2017.08.22., kedd 11:51 /

Amerikai ügynökökkel, vélhetőleg a CIA embereivel tarthatta a kapcsolatot Rózsa-Flores Eduardo Santa Cruzban – derül ki a Túlélve Bolíviát című dokumentumfilmből, amely Tóásó Előd öt év és tíz hónapig tartó bebörtönzéséről, valamint a latin-amerikai országból való kiszabadulásáról szól a Magyar Nemzet cikke szerint.

Rózsa-Florest arra kérték az amerikaiak, hogy a baloldali kormány drogszállítmányait figyelje, amerikai titkosszolgálati értesülések szerint ugyanis a bolíviai hadsereg katonai gépeken csempészte a kokaint Venezuelába, ahonnan a kábítószert az amerikai piacokra terítették.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az amerikaiak cserben hagyták Eduardót – az ügynökök néhány nappal a Las Americas Hotelben történt rajtaütés előtt eltűntek a latin-amerikai országból. 2009 áprilisában a Santa Cruz-i szállodában a bolíviai kommandósok lelőtték Rózsa-Flores Eduardót, a szovátai Magyarosi Árpádot és az ír Martin Dwyert; Tóásó Elődöt és Mario Tadicot pedig letartóztatták terrorizmus vádjával. Tóásó öt év és tíz hónap után, vádalkuval szabadult, azóta Tatabányán egy középiskolában tanít informatikát.

„Eduardo filmet akart forgatni, és egy turisztikai cég alapításán dolgozott, én pedig a producerének készítettem egy honlapot. Utazni akartam, bulizni, nem megdönteni egy államot. A hatalom úgy akarja beállítani, hogy egy ötfős, felfegyverzett csapatra törtek rá. Valójában a saját ballisztikai jelentésük szerint sem állt senki ellen közülünk [...] Nem lehet összekeverni a tíz éve lezárult délszláv háború hősét és azt a szívbeteg, kövérkés Rózsa-Flores Eduardót, aki visszavonultan élt falusi házában a kutyái és a macskái között. Egyébként is el tud képzelni olyan ügyetlen fegyveres ellenállókat, akik egy hotelben szállnak meg, tudva, hogy minden külföldi vendég adatait – fényképpel együtt – le kell adni a rendőrségen?” – mondta Tóásó a Heti Válasznak adott 2014-es interjúban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mértéktartást! – üzeni a rendszerváltás arca

„Egyik tábor sem szereti a rendszerváltást” – állítja Kónya Imre. Miután a német államfőtől a múlt héten kitüntetést vett át, az egykori MDF-frakcióvezető arról is beszél, mi nem tetszik neki a Fidesz kormányzásában. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.