Török Gábor: a baloldalnak már nem kellene élnie

/ 2014.10.15., szerda 12:38 /
Török Gábor: a baloldalnak már nem kellene élnie

A 2014-es év harmadik választása után állandó szerzőinket ismét egy asztalhoz ültettük, hogy elemezzék az eredményeket és fürkésszék ki belőlük a várható jövőt. G. Fodor Gábor és Török Gábor is egyetért abban, hogy Orbán Viktor tarsolyában ott lapul már a nagy terv, Gyurcsány Ferenc viszont képtelen felmenni focizni a nagypályára. Szemtől szemben a két elemző a csütörtöki Heti Válaszban.

 

Török Gábor: „A fideszes döntéshozók most elképzelhetetlennek tartják, hogy mást válasszanak helyettük három és fél év múlva, ugyanakkor a vasárnapi választás meglepő tanulsága az is, hogy a baloldal még mindig mutatja az élet egy-két jelét. Annak ellenére is, hogy amit produkáltak, az alapján már nem kellene élniük. Ki gondolta volna például, hogy Szombathelyen a képviselői helyek felét elviszik? Hogy Bokros Lajos kap 36 százalékot? Az örömódáknak viszont semmi alapjuk nincs. Ami most látszik, abból csupán egy kétfejű baloldal képe bontakozik ki. Az Együtt az eltűnés jeleit mutatja, az MSZP és Gyurcsányék viszont nagyjából egyenlő súlyúak. Semmilyen megoldása nem látszik tehát a baloldal dilemmájának. Van a nagypálya, ahol a Fidesz focizik, meg van mellette a kicsi, ahol ők meccselnek egymással. Ott lehet, hogy nagy sztár Gyurcsány és ügyesen cselez, de képtelen átmenni a nagypályára. Tóbiás sem tud.

G. Fodor Gábor: Igen, ők a helyi laza srácok, akik a csajoknak villognak, miközben rágózva rúgják a bőrt a dühöngőben. Amit látunk, az a baloldal Mohácsa.

Szerzőink szópárbaja az október 16-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.